8/6/2020

Playstation 5'in Patent Başvurusu, Konsol Tasarımını Ortaya Çıkardı

PS5 ortaya çıkan patenti, konsolun oyun gücünü nasıl taşıyacağını gösteriyor.

Sony'nin yakın zamanda tanıtacağı Playstation 5 tasarımı hala belli değil, fakat LetsGoDigital tarafından tespit edilen patent dökümanı, Playstation 5 tasarımının nasıl olacağı ve soğutma sisteminin konsolu nasıl soğutacağını ortaya koyuyor.

Patent dökümanı, hava akışına yardımcı olmak için, konsolun orta kısmında negatif bir boşluğa sahip olacağını ve konsolun bir ucundan diğerine havayı taşıyan "v" şeklinde bir soğutma sistemi ile donatılacağını ortaya koyuyor. Performansını üst seviyede tutmak için Playstation 5 işlemcisinin sürekli sabit güçte çalışacağını biliyoruz. Bu nedenle Playstation 5'in ciddi bir soğutma sistemi ile geleceğini tahmin etmemiz zor değil.

Aslında bu soğutma sisteminin resimlerini, sızdırılan PS5 geliştirme kitinde de görmüştük. Bu nedenle, bu patent dökümanı PS5 geliştirme kiti için alınmış olabileceğini de göz ardı etmemek lazım.

Geçen hafta içerisinde PS5 lansmanının yapılmasını beliyorduk, fakat Sony George Floyd'un öldürülmesi nedeniyle başlayan protestoları etkilememek için lansmanı ertelemişti. Sony PlayStation 5 lansmanının "yakında" olacağını resmi olarak duyurdu, ve biz Playstation 5'i çalışırken görmek için sabırsızlanıyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler