5/1/2022

PlayStation VR2, Horizon adlı oyun ile birlikte duyuruldu

Sony, bir sonraki VR kulaklığının adını onayladı: Şaşırtıcı olmayan bir şekilde adı PlayStation VR2 olacak.

Sony Interactive Entertainment başkanı ve CEO'su Jim Ryan, Sony'nin CES 2022 sunumunun bir parçası olarak, PS5 logosunun büyük bir tantana eşliğinde Vegas'ta sahnede ilk kez ortaya çıktığı iki yıl öncesini anımsatan bir hareketle adı duyurdu. (PS3 ve PS4 logolarına benziyordu, ancak 5 ile)

Sony, kulaklığın nasıl görüneceğini henüz göstermedi, ancak teknik özellikleri hakkında zaten biraz bilgimiz var. PS VR2, elbette PS5 ile çalışacak ve Sony ayrıca Mart ayında resmi olarak Sense denetleyicileri olarak adlandırılan denetleyicileri ayrıntılı olarak açıkladı. Kulaklık, dokunsal geri bildirim, göz izleme, 4K HDR, 90/120Hz kare hızları, foveated rendering ve 110 derecelik görüş alanını destekler ve tek bir USB-C kablosuyla PS5'e bağlanıyor.

Ryan ayrıca PSVR2 için ilk büyük yeni özel oyunu da duyurdu: Horizon Call of the Mountain. Önümüzdeki ay, Sony'nin 2022 destek amaçlı yayınlarından biri olan Horizon Forbidden West'i takip edecek, ancak henüz oyun veya kulaklık için bir çıkış tarihi belirtisi yok. Aşağıdan kısa bir teaser fragmanı izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler