23/8/2021

Safari Tarayıcıda Yenilikler ve Eskiye Dönüş

Apple, geliştiriciler için iOS 15'in altıncı beta sürümünü yayınladı ve bu güncellemeyle tam olarak neyin değiştiğini bilmesek de şirket, iOS 15 beta 6'nın Safari'ye başka bir yeniden tasarım getirdiğini doğruladı. Bu sefer şirket, Safari'nin iPhone versiyonunda yapılan bazı değişiklikleri geri almış gibi görünüyor.

iOS 15 beta 6 sürüm notlarına göre, bugünün güncellemesi Safari adres çubuğunu en üstte gösterme seçeneği getiriyor. iOS 15'in önceki sürümleri, ekranın alt kısmında yüzen ve birkaç kullanıcının yeni Safari'den memnun olmamasına neden olan yeni bir adres çubuğu sunuyordu.

Alt sekme çubuğu, sayfa içeriğinin altında görünecek şekilde yeniden tasarlandı. Adres çubuğunu üstte gösterme seçeneği de mevcut.

Safari'nin yeni düzeni nedeniyle, ana uygulama arayüzünden yenileme sayfası, yer imleri ve paylaşım düğmeleri gibi birden çok düğme gizlendi. Kullanıcılardan gelen geri bildirimlerin ardından Apple, iOS 15 beta 3 ile bu düğmelerin bazılarını iPhone Safari adres çubuğuna geri ekledi.

Şimdi şirket, iOS 14 ve işletim sisteminin önceki sürümlerinde Safari'ye benzeyen kullanıcılar için daha tanıdık bir arayüze geri dönüyor. iOS Ayarları uygulamasında Safari tercihlerine gittiğinizde, ekranın alt kısmındaki birleşik adres çubuğu veya klasik Safari tasarımı arasında seçim yapabileceğiniz yeni bir menü var.

İlginç bir şekilde, yeni tasarımı seçseniz bile Apple, klasik gezinme düğmelerinden bazılarını geri getirmek için tasarımda bazı değişiklikler yaptı. Apple, iPadOS 15'te Safari'ye ve önceki beta sürümlerinde macOS Monterey'e benzer seçenekler eklemişti.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler