3/6/2020

Samsung, Galaxy Note 20 Serisi ile Birlikte Note 20 Ultra 5G'de Tanıtabilir!

Samsung Note 20 Ultra ile sürpriz yapabilir mi?

Samsung bu sene başında, 6.9 inç ekranlı Galaxy S20 Ultra modeli ile birlikte, toplamda üç farklı model Galaxy S20 telefonu piyasaya sürdü. Son sızan bilgilere göre Samsung, aynı stratejiyi Note serisinde de uygulamayı düşünüyor.

Saygın bir tedarik zinciri analisti, daha geçen ay, Samsung'un Note 20 Ultra modeli ile ilgili herhangi bir planı olmadığını açıkça iddia etti, fakat yeni ortaya çıkan Bluetooth SIG (Special Interest Group - Bluetooth teknolojisini yöneten ve standartları belirleyen bir grup) sertifikasyon dökümanı, SM-N986U model numaralı Note 20 Ultra modelinden bahsediyor.

Genellikle bu tür yasal dökümanlarda telefon markasını içeren bilgiler nadiren bulunur, dolayısı ile ortaya çıkan bu dökümandaki bilgiler doğru olmayabilir.

SM-N986U model numarası tanıdık gelmiyor mu?

SM-N986 model numarası daha önce Nisan ayında ortaya çıkan Geekbench ön performans test raporlarında görüldü. Fakat raporda bulunan N986U numarası herkes tarafından Galaxy Note 20+ 5G ile ilişkilendirildi. Geekbench test raporunda, test edilen prototip akıllı telefonun Snapdragon 865 işlemciye ve 8GB hafızaya sahip olduğu belirtti.

5G desteğine sahip Galaxy S20, S20+ ve S20 Ultra'nın, standart 12GB hafıza kapasitesi ile piyasaya sürüldüğünü düşünürsek, Note 20+5G akıllı telefonun 8GB hafıza kapasitesi ile satılması pek olası değil, Note 20 Ultra olma olasılığı ise hiç yok. Dolayısı ile ön performans raporunda belirtilen N986U model numaralı telefonun Note serisi olma olasılığı bizce hiç yok. Biz Note 20 serisi akıllı telefonların, en az 16GB hafıza ile piyasaya sürüleceğini düşünüyoruz.

Haberimizin başında Note 20 ultra modelinin olmayacağını iddia eden saygın tedarik zinciri analistinin ismi Ross Young. SIG platformundan eriştiğimiz yukarıdaki SIG sertifikasyon dökümanı Young'un iddiasının yanlış olduğunu kanıtlıyor.

Galaxy Note 20 lansmanı yaklaştıkça, daha net bilgilere sahip olacağız, ve tabii ki sizlerle bu bilgileri paylaşacağız...

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler