16/4/2020

Samsung Galaxy S20 Ultra Yeşil Ekran Problemi

Samsung S20 Ultra'nın problemlerine bir yenisi daha eklendi...

Samsung Galaxy S20 Ultra kullanıcılarının şikayetleri her geçen gün artıyor. S20 Ultra'nın otofokus özelliğinin düzgün çalışmadığı, ve cihazın ciddi anlamda ısındığı problemlerine, birde ekran problemleri eklenmeye başladı. Bu problemin çıkış nedeninin, Nisan ayı güvenlik güncellemesi sonrasında oluştuğu bildiriliyor. İşin enteresan tarafı ise, ekran probleminin sadece ülkemizde satılan Exynos işlemcili S20 Ultra cihazlarında olması. Yani ekran problemi, ülkemizde satılmayan Snapdragon işlemcili modellerde mevcut değil.

Sammobile'a gelen şikayetlerde, ekran ayarı 120Hz iken ve ekran parlaklığının %30'un altında düşmesi durumunda, ekran arka planının yeşile döndüğü belirtiliyor. Aynı problemi, cihazın pilinin %5'in altına düşmesi, yada cihazın ısınması durumda da karşılaştığını söyleyen kullanıcılar da mevcut.

Peki böyle bir durumda ne yapmalı? En iyi çözüm, şu an için, cihazınızı kapatıp, tekrar açmak. Bu sayede, cihazın düzeldiği belirtiliyor.

Ekran probleminin, büyük bir ihtimal ile, yazılımsal bir hata olduğunu belirtmeliyiz. Cihazın kapatılıp açılması ile düzelmesi, de yazılımsal bir hatanın olduğunu destekliyor. Samsung'un bu problemi, en kısa zamanda, yazılımsal bir güncelleme ile, gidereceğini düşünüyoruz.

S20 Ultra okurlarımızın yorumlarını bekliyoruz! Ekran problemi ile karşılaşan oldu mu? Siz nasıl düzelttiniz?

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler