13/7/2021

Samsung Galaxy S22, Olympus ortaklığı ile 200MP kamera

Kore'den çıkan yeni bir söylenti, devasa 200MP birincil sensör de dahil olmak üzere Galaxy S22 kamera için büyük iddialara sahip.

Kore yayını PulseNews bu hafta Galaxy S22 kamerasının çözünürlüğünü ikiye katlayarak 200 MP'ye çıkaracağını iddia ediyor. Bu, yeni birincil kameranın telefonun arkasındaki 5 kamera dizisinin bir parçası olacağını iddia eden "birden çok sektör kaynağından" geliyor. Rapora çok az ayrıntı eklendi, ancak Galaxy S21 Ultra'daki 108MP sensör zaten piyasadaki en yüksek çözünürlüklü kameralar arasında olduğu için bu rakam tek başına şaşırtıcı.

Bu söylenti, devasa birincil sensörün ötesinde, Samsung'un kamera sisteminde optik markası Olympus ile ortaklık kurduğunu da iddia ediyor. Aynasız/DLSR fotoğraf makineleri ve lensler üreten Japon markasıyla ortaklığın kapsamı şu anda belirsiz, ancak bu anlaşmanın ipuçları ilk olarak bu yılın Nisan ayında ortaya çıktı.

Bu raporda bahsedilen bir diğer önemli detay ise Galaxy S22 ve 200MP kamerasının S21'in lansmanına paralel olarak gelecek yılın Ocak ayında gelebileceği. Ayrıca S Pen desteğinin devam edeceğinden de bahsediliyor, bu hiç de şaşırtıcı olmayan bir şey. Galaxy S22'nin ayrıca Samsung/AMD GPU'yu gösteren ilk cihaz olması bekleniyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler