25/5/2020

Samsung, Galaxy Watch Active 2 İçin Sonunda EKG Kullanım Onayını Aldı

Galaxy Watch Active 2 EKG kullanım onayı alındı, ama sadece Kore'de...

Samsung sağlık ve kondisyon çözümleri cephesinde daha iyi rekabet edebilmek için, 2019'da tanıttığı Galaxy Watch Active 2 akıllı saatine EKG özelliğini ekledi. Fakat EKG özelliğinin kullanılabilmesi için her bir bölgeden ayrı ayrı yasal izinlerin alınması gerekiyor. Bu da EKG özelliğinin kullanımını ne yazıkki geciktiriyor.

Samsung'un 24 Mayıs'da yaptığı resmi basın açıklamasında, Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı'nın Galaxy Watch Active 2 üzerinde bulunan EKG özelliğinin kullanımına onay verdiğini duyurdu. Bu da Güney Kore'de Samsung'un, Galaxy Watch Active 2 kullanıcıları için kısa süre içerisinde güncelleme yayınlayarak, EKG özelliğini etkinleştireceği anlamına geliyor.

Şimdilik Güney Kore ile sınırlı olan EKG özelliğinin, ülkemizdeki yasal onaylarının ne zaman tamamlanacağı ise ne yazıkki henüz belli değil. Fakat en büyük rakibi Apple'ın, ülkemizde gerekli yasal onayları tamamladığını ve kısa bir süre önce EKG özelliğini etkinleştirdiğini düşünürsek, Samsung'un rekabette geri kalmamak adına elini çabuk tutması gerektiğini düşünüyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler