30/7/2022

Samsung'dan telefon onarımı sırasında resim ve bilgilerinizi gizleyecek yeni bir özellik

Bu özellik ilk olarak Güney Kore'deki Galaxy S21 telefonlarına geliyor. Şirket, gelecekte desteği diğer modellere de genişletmeyi planlıyor.

Telefonunuzu - fotoğraflar, metinler ve diğer kişisel özel bilgilerle dolu - bir tamirciye teslim etmek zor olabilir. Sonuçta, onarım işlemi sırasında verilerinizin sızdırılmasının korkunç gerçeği aslında bazı kişilerin başına geldi. SamMobile, Samsung'un Kore basın sitesinden, şirketin Onarım Modu (Ars Technica aracılığıyla) adlı yeni bir gizlilik özelliği ile buna bir son vermeyi umduğunu belirten bir basın açıklaması buldu. Teknisyenlere telefonunuzun iç organlarına sınırlı miktarda erişim sağlayacak. Sesinden, düzeltmeyi yapmak için yeterince erişebilecekler, ancak resimlerinizi sızdıracak kadar değil.

Çevrilmiş basın bülteninde belirtildiği gibi, sonunda yerleşik Ayarlar uygulamasındaki "Pil ve Cihaz Bakımı" bölümünden özelliği açabileceksiniz. Bunu yaptıktan sonra, telefon Onarım Moduna yeniden başlayacak ve ardından hesaplarınız, fotoğraflarınız ve mesajlarınız gizlenecektir. Onarım görevlisi veya işlem sırasında telefonunuza dokunan herhangi biri yalnızca varsayılan olarak yüklenen uygulamalara erişebilir. Ve Onarım Modunun ne zaman kapatılacağına yalnızca siz karar vereceksiniz.

Şimdiye kadar Samsung, Onarım Modunun diğer bölgelere gelip gelmeyeceğini veya tam olarak hangi telefonların özelliği destekleyeceğini doğrulamadı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler