27/3/2023

Sesli Sohbet adı verilen grup sohbetleri için yeni bir WhatsApp özelliği

Meta, Sesli Sohbet adı verilen grup sohbetleri için yeni bir WhatsApp özelliği geliştiriyor.

Yakın tarihli bir WhatsApp beta güncellemesinde bulundu. Sesli Sohbet özelliği ilk aşamalarında gibi görünüyor.

Grup sohbetinin üst kısmındaki yeni bir dalga biçimi simgesiyle erişilebilir, ancak özellik henüz çalışmıyor, bu nedenle yetenekleri bilinmiyor.

Mevcut ses kaydı özelliğine kıyasla Sesli Sohbet'in nasıl çalıştığı belli değil, ancak bir Sesli Sohbet başlatıldıktan sonra üst kısımda bir "kapat" düğmesi bulunur. Bu erken kullanıcı arayüzü ve ses kayıt özelliğinin bozulmadan kalması, Sesli Sohbet'in grup üyelerinin istedikleri zaman sesli sohbetlere girip çıkabileceği Slack Huddles, Twitter Spaces ve Discord sesli sohbetlere benzer şekilde çalışabileceğini gösteriyor.

Son zamanlarda Meta, Avrupa'da ve Samsung'un bile uygulamayı müşteri destek kanalları için kullandığı diğer pazarlarda çok popüler bir platform olmaya devam eden WhatsApp'ın grup sohbeti yeteneklerini geliştirmeye odaklanmış görünüyor. Windows için WhatsApp'ın yakın tarihli bir canlı güncellemesinde şirket, sekiz kişiye kadar grup görüntülü arama ve 32 katılımcıya kadar sesli arama desteği ekledi.

Mobil uygulama için Sesli Sohbet özelliğinin Samsung telefonlarda ve diğer Android cihazlarda ne zaman yayınlanabileceği henüz belirlenmedi. Beta güncellemelerinin nadiren kararlı bir yol haritası vardır, bu nedenle özelliğin ne zaman yayınlanacağını ve Meta'nın onu herkese açık hale getirdiği zaman nasıl değişebileceğini yalnızca zaman gösterecek. Şu anda, işlevsellik veya Sesli Sohbet Kullanıcı Arayüzünün yukarıdaki erken beta ekran görüntüsünde gördüğümüz gibi kalıp kalmayacağı hakkında pek bir şey bilinmiyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler