29/3/2022

Sony, Xbox Game Pass'e cevabı olan yeni PlayStation Plus aboneliklerini duyurdu

PlayStation'ın yeni abonelik seçenekleri var! PlayStation Plus Essential, Extra, Premium

Sony, Xbox Game Pass'e yanıtı olan ve uzun süredir konuşulan PlayStation Plus aboneliklerinin yeni sürümlerini bugün duyuruyor. PlayStation Plus artık Sony'nin iki mevcut abonelik hizmeti olan PlayStation Plus ve PlayStation Now'ın bir birleşimi. İki yeni PlayStation Plus abonelik seçeneği, kurulacak veya aktarılacak belirli PlayStation oyunlarından oluşan bir kataloğun yanı sıra çok oyunculu oyunlara erişimi içerecek.

Bu yeni katmanlar, Haziran ayında Asya'da, ardından Kuzey Amerika, Avrupa ve dünyanın geri kalanında kullanıma sunulmaya başlayacak. Lansmanın bir parçası olarak, PlayStation Now artık bağımsız bir hizmet olarak sunulmayacak.

PlayStation Plus Essential aylık 9,99 ABD doları olarak fiyatlandırılıyor ve çevrimiçi çok oyunculu erişim, iki aylık indirilebilir oyun, indirimler ve kayıtlı oyunlar için bulut depolama ile bugün mevcut olan aynı PlayStation Plus avantajlarını içeriyor. PlayStation Plus'ın bu katmanı etkili bir şekilde aynı fiyat olacak.

PlayStation Plus Extra, tüm Temel avantajları içeren ve 400'e kadar PS4 veya PS5 oyunu ekleyen yeni bir katmandır. Bu Ekstra katmandaki oyunlar da indirilebilir ve aylık 14,99 ABD Doları olarak fiyatlandırılacak. Üçüncü katman, aylık 17,99 ABD doları olan PlayStation Plus Premium'dur.

Premium seçeneği, bulut akışı aracılığıyla belirli PS3 oyunları da dahil olmak üzere 340 ek oyunun yanı sıra Essential ve Extra'da aynı avantajları içeriyor. Orijinal PlayStation, PS2 ve PSP oyunları dahil olmak üzere hem akış hem de indirme seçeneklerinde mevcut olan klasik oyunların bir kataloğu olacak. Bu Premium katmanda zaman sınırlı oyun denemeleri de sunulacak, böylece PlayStation sahipleri oyunları satın almadan önce deneyebilecekler.

PlayStation Plus Essential
Çok oyunculu erişim, iki aylık indirilebilir oyun, indirimler ve oyun kayıtları için bulut depolama içerir. Aylık 9,99 ABD Doları veya yıllık 59.99 ABD Doları olarak fiyatlandırılıyor.

PlayStation Plus Extra
Plus Essential'daki her şeyi içerir ve 400'e kadar PS4 veya PS5 oyunundan oluşan bir kataloğa erişim. Ayda 14,99 ABD Doları veya yılda 99,99 ABD Doları olarak fiyatlandırıllıyor.

PlayStation Plus Premium
Yayınlanabilen PS3 başlıklarını ve bazı orijinal PlayStation, PS2 ve PSP oyunlarını içeren ekstra 340 oyun ile Essential ve Extra'nın tüm avantajlarını içerir. Zaman sınırlı oyun denemeleri de mevcuttur. Aylık 17,99 ABD Doları veya yıllık 119.99 ABD Doları olarak fiyatlandırılır.

PlayStation CEO'su Jim Ryan, "Yeni Ekstra ve Premium katmanlar, PlayStation Plus için büyük bir evrimi temsil ediyor" diyor. "Bu katmanlarla temel odak noktamız, sunduğumuz yüzlerce oyunun bizi diğerlerinden ayıran en kaliteli içeriği içermesini sağlamaktır."

Lansmanda Sony, Death Stranding, God of War, Marvel's Spider-Man, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 ve Returnal gibi oyunları dahil etmeyi planlıyor. Yine de Sony, yaklaşmakta olan tüm özel PlayStation oyunlarını bu abonelik hizmeti aracılığıyla lansman gününde kullanıma sunmayı vaat etmiyor.

En yeni Xbox Series S / X konsollarının orijinal Xbox oyunlarının yanı sıra Xbox 360 ve Xbox One oyunlarını yerel olarak çalıştırmasını sağlayan etkileyici arka kataloğun yanı sıra Xbox Game Pass'i Xbox oyuncuları için çekici bir seçenek yapan da bu.

Yine de Sony'nin PlayStation Plus ve PlayStation Now kombinasyonu, ayrı bir akış hizmetine abone olmak zorunda kalmadan klasik ve yeni PlayStation oyunlarının nasıl oynanacağı konusunda daha fazla seçenek sunuyor. Gerçek bir Game Pass rakibi olmayabilir, ancak PlayStation sahipleri için kesinlikle büyük bir gelişme.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler