5/5/2022

SoundCloud hitleri tanımlayabilen ses AI şirketi Musiio'yu satın aldı

Şirketten yapılan açıklamada, Salı günü açıklanan satın almanın SoundCloud'un muazzam amatör müzik kütüphanesini düzenlemesine yardımcı olması ve "SoundCloud'un keşif deneyiminin çekirdeği haline gelmesi" amaçlanıyor.

SoundCloud, yeni müzikleri "dinleyebilen" ve iddia edilen hitleri tanımlayabilen teknoloji yapan ses AI şirketi Musiio'yu satın aldı. Şirketten yapılan açıklamada, Salı günü açıklanan satın almanın SoundCloud'un muazzam amatör müzik kütüphanesini düzenlemesine yardımcı olması ve "SoundCloud'un keşif deneyiminin çekirdeği haline gelmesi" amaçlanıyor.

SoundCloud gibi kendin yap müzik dağıtım platformları amatör sanatçılar için giriş engelini düşürdükçe ve platformları yeni müzikle doldururken, iyi şeyleri belirlemek ve tanıtmak daha da zorlaştı. SoundCloud, Musiio'nun araçlarının sayısız saatlerce (çoğunlukla kötü) müziği hızla gözden geçirebileceğini ve listelerin zirvesinde yer alan kalıplara ve özelliklere sahip şarkıları seçebileceğini iddia ediyor.

SoundCloud Başkanı Eliah Seton yaptığı açıklamada, "Musiio'yu satın almak, bu müziğin tescilli bir şekilde nasıl hareket ettiğini daha iyi anlama stratejimizi hızlandırıyor, bu da başarımız için kritik önem taşıyor" dedi.


Eskilerin dumanlı kulüplerinden ve A&R efsanelerinden çok uzak olsa da, AI, gelecek vaat eden sanatçıları bulmanın giderek daha kritik bir parçası haline geliyor. Müzik dağıtım platformu Tunecore, Şubat ayında, dinleyicileri içerik oluşturucularla eşleştirmek için AI kullanan LA merkezli müzik girişimi Fwaygo ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu arada, rakip DIY müzik dağıtımcısı DistroKid'in, parçaları inceleyen ve "dans edilebilirlik" ve "konuşma" gibi nitelikleri sıralayan Dave adında bir AI botu var.

SoundCloud sözcüsü Cullen Heaney, şirketin Musiio için ne kadar ödediğini açıklamayı reddetti, ancak Singapur merkezli girişimin geçen yıl 10 milyon dolar değerinde olduğu bildirildi. Musiio CEO'su Hazel Savage ve CTO Aron Pettersson, SoundCloud'un sırasıyla müzik zekası ve yapay zeka ve makine öğreniminden sorumlu başkan yardımcıları olacaklar.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler