14/9/2021

SpaceX, ilk defa astronot olmayan 4 kişiy uzaya göndermek üzere

Yeni bir uzay turizmi dönemi için bir başka önemli görev olan Inspiration 4 bu hafta gerçekleşecek.

Dört kişi Çarşamba gecesi SpaceX kapsülünde uzaya fırlatılacak ve hiçbiri profesyonel astronot değil. Milyarder bir girişimci ve hayırsever olan Jared Isaacman, geçen yıl Crew Dragon kapsülünü rezerve etti ve onunla birlikte binecek üç normal insan seçti. Yörüngeye giden ilk tamamen özel görev olacak.

Isaacman'ın ekibinde kanserden kurtulan ve St. Jude doktor asistanı olan Hayley Arceneaux; Jeoloji profesörü ve eski NASA astronot adayı Sian Proctor; ve Lockheed Martin'de veri mühendisi olan Christopher Sembroski bulunuyor.

Inspiration 4 ekibinin Çarşamba günü saat 20:02'de ET'de SpaceX'in Falcon 9 roketinin üzerine fırlatılması planlanıyor, yaklaşık bir yıl önce dört kişilik bir hükümet astronot ekibini Uluslararası Uzay İstasyonuna gönderip geri gönderen aynı Crew Dragon kapsülünün içinde gidecek. Bu görevin hedefi ISS'den yaklaşık 80 mil daha yüksek. Yörüngede, Dünya'yı iki pencereden ve Crew Dragon'un ISS yerleştirme kapısının bulunduğu kapsülün tepesine eklenen yeni bir cam kubbeden görecekler. Mürettebat, Florida çevresindeki hava durumuna bağlı olarak üç gün sonra atmosfere yeniden girecek ve Atlantik Okyanusu'na sıçrayacak. SpaceX kurtarma ekipleri muhtemelen kapsülle buluşacak, onu bir gemiye kaldıracak, mürettebatı çıkaracak ve onları karaya çıkaracak.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler