5/5/2022

"TikTok Pulse" İle En İyi Videolar Daha Fazla Para Kazanacak

TikTok, içerik oluşturucuları desteklemek için reklam geliri paylaşım modeliyle YouTube'dan ipucu alıyor

TikTok, reklam gelirini içerik oluşturucularla paylaşmak için 'TikTok Pulse' adlı yeni bir program başlatıyor. TikTok Pulse, platformdaki "tüm videoların en iyi %4'ünün" yanında reklamların görünmesine izin vererek en iyi içerik oluşturucularla birlikte çalışacak.

YouTube'un reklam geliri paylaşım modelinden yola çıkarak, içerik oluşturucuların içerikten para kazanmanın başka bir yolu daha var. Kullanıcıları, platform dışında cömert bir yaşam kazandığı için içerik üretmeye teşvik etmek için başarılı bir araç.

Markaların reklamlarını en alakalı içeriğin yanına yerleştirebilecekleri 12 Pulse kategorisi olacak. Kategoriler arasında yemek pişirme ve oyun oynamanın yanı sıra TikTok topluluğunun keyif aldığı diğer popüler içerikler yer alıyor. Pulse, markalara kendileri için en önemli olan izleyicilerle etkileşim kurmaları için benzersiz bir fırsat verecek.

En az 100.000 takipçisi olan içerik oluşturucular ve yayıncılar programa katılmaya uygun. Şirket, "TikTok deneyimini zenginleştiren yeni özellikler getirmek için topluluğuyla birlikte çalışmaya kararlı olduğunu" söyledi. Platform, son zamanlarda yorumlar için bir beğenmeme düğmesi, bir "izleme geçmişi" özelliği ve daha uzun videolar dahil olmak üzere yeni özellikleri deniyor.

TikTok'un başarısıyla birlikte diğer birçok popüler sosyal medya devi de buna ayak uydurmaya çalışıyor. Akla gelen en popüler, Makaralar özelliğinin TikTok benzeri birçok özelliği beraberinde getirmeye devam ettiği Instagram. TikTok'un en popüler uygulamalardan biri olduğu ve herkesin aksiyondan pay almaya çalıştığı bir sır değil.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler