20/12/2022

Twitter'da neler oluyor! Elon Musk ve son çılgın gelişmeler

Hesaplar askıya alınıyor, kurallar değişiyor, özellik kapanıyor açılıyor, protestolar destekler devam ediyor, her gün yeni bir macera! Twitter'da Elon Musk dönemi

Diğer sosyal medya uygulamalarının reklamını yapan hesaplar kapatılacak!

Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr ve Post gibi diğer sosyal medya hesaplarını paylaşanların hesaplarını kapatacağını söyleyen Elon, daha sonra bunun reklam amaçlı ve sürekli yapan hesaplar için geçerli olacağını söylese de tam kapsamı anlaşılmadı. Bu açıklamalardan sonra kullanıcılar diğer sayfalardan paylaşım yapmaya biraz korkar oldu. Bir çok karşıt görüş geldikten sonra Elon bir açıklama daha yaparak bundan sonra, bu gibi ana konuların anket ile karar verileceğini söyledi.

Elon Musk CEO Görevini Bırakacak mı?

Elon Musk bir anket açarak Twitter CEO görevimi bir başkasına mı devretmeli miyim diye sordu ve anketin sonucuna göre hareket edeceğini söyledi. Ve sonuç %57.5 evet çıktı bakalım neler olacak?

Bir tweet daha atan Elon, sorun CEO bulmak değil, Twitter'ı canlandıracak bir CEO bulmak dedi.

Elon'ın konumunu bildiren hesaplar askıya alındı!

Bu hesapların başında olan ElonJet bot hesabı Elon Musk'ın uçağının konumu alarak Tweet atıyordu. Bunun bir güvenlik sorunu olduğunu söyleyen Elon hesapları bu yüzden yasakladığını duyurdu. Ama bir çok kişi bunun özgürlüğe müdahale olduğunu ve zaten uçak verilerinin internette açık olarak yayınlandığını söyledi. Bunun üzerine Elon bu hesapları tekrar açmalımıyım diye bir anket daha yaptı ve yine sonuç istediği gibi olmadı.

Twitter Spaces Özelliği Bir Anda Kapatıldı.

Musk, New York Times ve Mashable gibi mecralardan önde gelen birkaç gazeteciyi askıya aldığından, Perşembe gecesi popüler mikroblog sitesinde olaylı bir geceydi. Suçları, sözde Elon Jet Twitter hesabının yasaklanması hakkında haber yaparak Musk için canlı konum verilerini paylaşmaktı.

Sonrası daha da garipti. Buzzfeed'den Katie Notopoulos, yasaklı gazetecilerin (Mashable'ın kendi Matt Binder'ı dahil) hâlâ konuşabildiğinin keşfedildiği bir Twitter Spaces başlattı. Musk alana katıldı, birkaç soru yöneltti, hepsine aynı genel "yaptıysan uzaklaştırılırsın" yanıtını verdi ve sonra ayrıldı. Kısa bir süre sonra Spaces özelliği herkes için kapatıldı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler