26/4/2022

Ve Elon Musk Twitter'i satın aldı!

Twitter Pazartesi günü yaptığı açıklamada, dünyanın en zengin adamını dünyanın en etkili sosyal ağlarından birinin başına geçirecek olan yaklaşık 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla kendisini Elon Musk'a satmayı kabul ettiğini söyledi.

Şirketi özel hale getirecek olan anlaşma, Tesla ve SpaceX CEO'sunun Twitter'ın en büyük hissedarlarından biri haline geldiği bir kasırga dönemini kapatıyor,  yönetim kurulunda bir koltuk teklif edilip, reddedilmesinden sonra, Elon Musk şirketi satın almak için teklif verdi ve hepsi bir aydan daha kısa sürede gerçekleşti.

Anlaşma şartlarına göre, hissedarlar, Musk'ın orijinal teklifiyle eşleşen ve Musk'ın şirketteki hissesini açıklamadan bir gün önce hisse senedi fiyatı üzerinden %38'lik bir primi işaretleyerek, sahip oldukları Twitter hisselerinin her bir hissesi için nakit olarak 54.20$ alacaklar.

Musk Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Özgür konuşma, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır." Dedi. "Twitter'ın muazzam bir potansiyeli var - onu ortaya çıkarmak için şirket ve kullanıcı topluluğuyla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum." dedi

Anlaşmaya varıldığının duyulması DogeCoin fiyatının fırlamasına da neden oldu. Yakın zaman önce Elon Musk mavi tik almak için bir ödeme sistemi yapılabileceğini ve ödemenin DogeCoin ile kabul edilebileceğini söylemişti.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler