12/6/2020

Ve Karşınızda Playstation 5!

PS5, Sony'nin şimdiye kadar tasarladığı en iddialı konsol...

Uzun bir bekleme sürecinden sonra Sony, dün gerçekleştirdiği "Oyunların Geleceği(The Future of Gaming)" temalı büyük Playstation 5 lansmanında, yeni nesil konsol oyunlarından kesitler ile birlikte PS5'in merak edilen tasarımını paylaştı. Yeni oyun konsolunun, görünüşe göre iki farklı versiyonu bulunuyor.

İki konsol arasındaki tek fark BlueRay disk sürücüsü. Standart PS5 konsolunda BlueRay disk sürücüsü bulunurken, dijital PS5 konsolunda bir disk sürücüsü bulunmuyor.

PS5 tasarımı ise gerçekten insanı etkiliyor. Sony lansmanında PS5 konsolu dikey dururken, deniz kabuğu benzeri iki beyaz plaka, bıçak kesiği mavi led şeritleri ile sistemin siyah güçlü gövdesini ortaya çıkarmış. Sony kesinlikle bu güne kadarki en iddialı konsol tasarımını ortaya koyduğunu söylemeliyiz.

Sony lansmanda konsolun ne zaman satışa çıkacağını ve fiyat bilgileri hakkında bir açıklama yapmaz iken, Sony Interactive Entertainment başkanı Jim Ryan, PS5 konsolun "Holiday 2020" sezonunda (Kasım 2020) piyasaya sürülecek şekilde hazırlık yaptıklarını vurguladı.

Sony Playstation 5 lansmanında, bazıları piyasaya sürülmeye hazır, bazıları da ileri tarihlerde satışa sunulacak bazı oyunları da tanıttı. Örümcek Adam(Holiday 2020), Horizon: Forbidden West(tarihi belli değil), Gran Turismo 7(tarihi belli değil).

Yeni konsol hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınız bekliyoruz.

Son bir not ekleyelim; dün etkinliği canlı izleme şansı bulamadı iseniz, buraya tıklarayak tüm etkinliği izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler