12/5/2024

WhatsApp, hem Android hem de iOS'ta yeni bir tasarıma geçti

Bu yeni tasarım, uygulamanın bazı tasarım yönlerini değiştirirken aynı zamanda WhatsApp kullanıcılarının alışık olduğu bazı renkleri de ortadan kaldırdı.

WhatsApp artık hem Android hem de iOS'ta yeni bir tasarıma sahip
Resme bakarsanız Android'deki eski ve yeni tasarım arasında bir karşılaştırma göreceksiniz. Şirket burada birden fazla UI öğesini değiştirdi, hatta ana sayfayı yeniledi.

Gördüğünüz gibi artık üstte Topluluklarınızı, Sohbetlerinizi, Güncellemelerinizi ve Çağrılarınızı içeren farklı sekmeler yok. Bu aslında ekranın alt kısmına taşındı.

En altta, artık bunların hepsine farklı bir sırayla erişebiliyorsunuz. 'Topluluklar' sekmesi artık birinci değil üçüncü sırada yer alıyor. Bu, ulaşılması daha kolay olduğundan tartışmasız daha iyi bir konumlandırmadır. Öte yandan, daha önce farklı sekmeler arasında kolaylıkla gezinebiliyordunuz ve pek çok kişi sekmeler arasında o kadar sık geçiş yapmıyor, yani… her şey duruma göre değişiyor.

Ayrıca karışımda yeni bir arama çubuğu da var
Meta ayrıca arama çubuğunu daha belirgin hale getirdi. Sağ üst köşedeki büyüteç simgesi yerine artık üst kısımda WhatsApp adının altında tam teşekküllü bir arama çubuğu göreceksiniz. Bu arama çubuğu sayesinde “Meta AI'ye Sorabilir veya Arayabilirsiniz”. Ben anlayamadığım için bu değişikliğin herkese yayılmayabileceğini unutmayın. Geriye kalan her şeye sahibim ama o belirgin arama çubuğu yok. Kamera ve ek seçenekler düğmeleri hâlâ sağ üst köşede bulunuyor.

Meta, uygulamayı her zamankinden daha beyaz hale getirmeye karar verdi
Ayrıca Meta'nın üstteki yeşil rengi kaldırdığını da fark edeceksiniz. Ekranın üst kısmında yeşil arka plana sahip bir bölüm vardı, artık durum böyle değil. Yine de yeşil vurgular hala mevcut.

Ve son olarak, artık arama çubuğunun altında farklı filtreler görebilirsiniz. Burada Tümü, Okunmamış ve Gruplar filtreleri mevcuttur. Daha önce ekranın hiçbir yerinde durum böyle değildi.

Bu tasarım bazılarınıza hitap edebilir ama bazılarınıza neden eskisinin daha çok yakıştığını görebiliyoruz. Toplumun bu değişikliğe nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler