26/9/2022

Whatsapp'tan yeni özellik Call Link

WhatsApp, kullanıcıların bir aramaya doğrudan bağlantı paylaşmasına olanak tanıyan ve sevdiklerinizle iletişimde kalmanızı kolaylaştıran yeni bir özellik sunuyor.

Arama Bağlantıları özelliği bu hafta WhatsApp'ta görünmeye başlayacak ve Aramalar sekmesinin üst kısmında bulunan bir başlık aracılığıyla erişilebilir. Call Link özelliğini denemek isteyen WhatsApp kullanıcılarının uygulamanın en son sürümüne ihtiyacı olacak.

Mark Zuckerberg, WhatsApp kullanıcılarının "tek bir dokunuşla" bir aramanın bağlantısını paylaşabileceklerini söyleyerek özelliği Facebook'ta duyurdu. Bir arama bağlantısını 32 kullanıcıya kadar paylaşabilme özelliği, Nisan ayında yaklaşan bir başka özellik olan WhatsApp Toplulukları duyurusu sırasında tekrar sunuldu.


Çağrı Bağlantıları özelliği hem sesli hem de görüntülü aramaları destekleyecek ve Zuckerberg ayrıca şifreli görüntülü aramanın şu anda 32 kişiye kadar olan grup aramaları için test edildiğini doğruladı; bu dikkate değer, çünkü WhatsApp şu anda sekiz kullanıcıyla görüntülü aramaları sınırlandırıyor.

Genişletilmiş arama kapasitesi, WhatsApp'ı Google Meet, Microsoft Teams veya Zoom gibi şirketler için bir rakip haline getiriyor. Bu rakip teklifler çok daha büyük bir arama kapasitesine sahiptir (Google ve Microsoft Teams için 100 ve Zoom için 300). Ancak, ücretsiz hesaplar için arama süresi gibi kısıtlamalar içerir ve hali hazırda WhatsApp'ta sohbet eden milyarlarca insan için ilk tercih olmayabilir. WhatsApp, arama süresiyle ilgili herhangi bir kısıtlamadan bahsetmedi; bu, özellik yaygın olarak kullanılabilir olduğunda daha küçük ekipler ve kişisel ağlar için en iyi ücretsiz görüntülü arama uygulamalarından biri haline getirebilir.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler