28/5/2020

Windows 10 Mayıs Güncellemesi Yayımlandı!

Büyük Windows 10 Mayıs 2020 güncellemesi yayımlandı. Yenilikler neler? Nasıl indireceksiniz?

Microsoft işletim sistemi Windows 10, Mayıs 2020 güncellemesi yayımlandı. Eğer bilgisayarınız Windows işletim sistemi kullanıyor ise önümüzdeki günler içerisinde yeni güncellemeyi indirmeye hazır olun.

Windows 10 Mayıs 2020 güncellemesi aynı zamanda Windows 10 20H1 ve Windows 10 Build 2004 olarak da adlandırılıyor. Yeni güncelleme ile Windows 10 kullanan bir milyardan fazla bilgisayar yeni simgelere, yeni başlat menüsüne, yeni arama özelliklerine ve yeni Windows Hello özelliklerine kavuşacak.

Windows 10 Mayıs 2020 güncellemesindeki yeni özellikler!

Windows 10 Mayıs 2020 güncellemesi içerisinde, çoğu kullanıcılar tarafından görülmeyecek veya fark edilmeyecek güvenlik yamaları ve kod değişikliklerinin yanı sıra, Windows 10 arayüzü ve özellikleri ile ilgili büyük değişiklikler bulunuyor.

Yeni Simgeler:

Yeni güncellemede gözle görülür en büyük değişikliklerden birisi, temel uygulamardan Office gibi majör uygulamalara ve daha yüzlerce uygulamanın simgelerinin yeni görünüme kavuşması olacak. Simge değişiklikleri Microsoft'un yavaş yavaş "Fluid Design(Akıcı Tasarım)" adını verdiği değişimin bir parçası olarak, Windows işletim sistemine yeni bir görünüm kazandırıyor.

Güncellenen Başlat Menüsü:

Yeni güncellemede gözle görülür en büyük ikinci değişiklik ise "Başlat" menüsünde yapılıyor. Yeni başlat menüsünde, Microsoft'un sesli asistanı Cortana ile standart masaüstü arama uygulaması birbirinden tamamen ayrılıyor.

Ekran İyileştirmeleri:

Çoklu ekran desteğine, Windows 10 Mayıs 2020 güncellemesi ile iyileştirmeler geliyor. Windows Ekran Modülü sürücüsü de yenilenerek, yeni bir monitör eklenmesi durumunda görüntü takılma ve kaymalarının en aza indirilmesi için ekran tazeleme hız oranlar arttırılıyor. Ayrıca daha iyi oyun performansı için donanım hızlandırmalı grafik işlemcisi zamanlama desteği getiriliyor.

Daha iyi indeksleme ve arama:

Mayıs 2020 güncellemesi içerisinde, eski bilgisayarlar için de indeksleme ve arama performans iyileştirmeleri bulunuyor. Yeni performans iyileştirmesi ile, indeksleme aktivitesi bilgisayarın yoğun olmayan zamanlarda yapılmasını sağlanıyor ve veri transferi veya performans gerektirecek bir işlem başlatılması halinde indekslemenin durdurulması sağlanıyor. Bu iyileştirme ile sabit sürücü kullanan bilgisayarlarda ciddi performans artışları olacağı vurgulanıyor.

Windows 10 işletim sisteminizi güncellerken beklenmedik sorunlar ile karşılaşabilirsiniz!

Yazılım güncellemeleri her ne kadar hayatımızı kolaylaştırmak için yenilikler içerse de, bazen bilinmedik sorunlar ile karşılaşmamızı tetikleyebiliyor. Windows 10 Mayıs güncellemesini uygulayan bazı kullanıcıların ciddi sorunlar ile karşılaştıklarını da duyduk. Bu nedenle potansiyel bir sorunla karşılaşmamak için, Mayıs 2020 güncellemesini başlatmadan önce tüm dosyalarınızı yedeklemenizi öneririz.

Windows 10 Mayıs güncellemesini nasıl indirebilirsiniz?

Eğer kişisel bilgisayarınızı otomatik güncelleme modunda kullanıyorsanız, güncelleme birkaç gün içerisinde otomatik olarak bilgisayarınız tarafından indirilecek ve yüklenecektir.

Eğer bilgisayarınızı manuel güncelleme modunda kullanıyorsanız, bu durumda "Windows Ayarları"->"Güncelleme ve Güvenlik" sekmesine giderek, "Güncellemeleri Kontrol Et" butonunu tıklamalısınız.

Mayıs 2020 güncellemesinin ülkeden ülkeye yayımlanmasının birkaç gün veya hafta alabileceğini de söyleyelim. Fakat güncellemeyi hemen indirmek isterseniz; Microsoft Yazılım İndirme Sayfasına gidebilir ve Windows Güncelleme Asistanının direktifleri doğrultusunda güncellemeyi uygulayabilirsiniz.

Kolay gelsin...

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler