17/6/2021

Windows 11 Görüntüleri Sızdırıldı

Microsoft'un yaklaşmakta olan Windows 11 işletim sistemi bugün çevrimiçi olarak sızdırıldı. Çin sitesi Baidu'da ekran görüntüleri ilk kez yayınlandıktan sonra, Windows 11 işletim sisteminin tamamı yeni bir kullanıcı arabirimi, başlat menüsü ve daha pek çok şeyle birlikte çevrimiçi olarak göründü.

Görsel olarak, fark edeceğiniz en büyük değişiklikler görev çubuğunda bulunabilir. Microsoft, uygulama simgelerini burada ortaladı, tepsi alanını temizledi ve yeni bir başlat düğmesi ve menüsü ekledi.

YENİ GÖRÜNÜM

Bu güncellenmiş başlat menüsü, canlı kutucuklar olmadan Windows 10'da mevcut olanların basitleştirilmiş bir sürümü gibi. Sabitlenmiş uygulamaları, en son dosyaları ve Windows 11 cihazlarını hızlı bir şekilde kapatma veya yeniden başlatma özelliğini içeriyor.

Uygulama simgelerinin ve başlat menüsünün ortalanmasını istemiyorsanız, hepsini sol tarafa taşıma seçeneğini de var. Aynı zamanda mevcut olan karanlık mod ile birleştiğinde Windows 11, Windows 10'un çarpıcı bir şekilde yeni bir sürümden daha çok sadeleştirilmiş bir sürümü gibi görünüyor.

TEST SÜRÜMÜ

Windows 11'deki yerleşik uygulamalarda daha fazla değişiklik görmeyi bekliyoruz, ancak bunların çoğu henüz mevcut değil. İşletim sisteminin büyük bir kısmı bitmiş gibi görünüyor, bu nedenle Windows Insider'ların test etmesi için bunun bir beta sürümünün kısa süre içinde gelmesini bekliyoruz.

YENİ MAĞAZA

Microsoft'un son aylarda Windows için yeni bir uygulama mağazası üzerinde çalıştığı bildiriliyor ve söylentiler bunun bugün var olandan büyük bir değişiklik olacağını gösteriyor. Microsoft CEO'su Satya Nadella, Windows ile "geliştiriciler ve içerik oluşturucular için daha büyük ekonomik fırsatların kilidini açmaya" söz verdi ve bu muhtemelen yeni bir mağaza şeklinde gelecek.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler