17/12/2021

Windows 11'de Denetim Masası Değişikliği

Yazılım devi, bu yılın başlarında Windows 11'in Ayarlar bölümünde bir dizi değişiklik yaptı ve bu ay şirket, Denetim Masası işlevini değiştirmenin daha da fazla yolunu test etmeye başladı.

Windows 11'in yeni test sürümlerinde Microsoft, gelişmiş ağ ayarlarını Ayarlar uygulamasında klasörler, yazıcılar için paylaşım seçenekleri ve ağ bulma seçeneklerini içeren yeni bir sayfaya taşıdı. Windows 11'deki ağ ve cihaz ayarlarına yönelik bazı giriş noktaları da artık sizi Denetim Masası'na zorlamak yerine Ayarlar uygulamasına yönlendiriyor.


Windows 11'deki Denetim Masası.
Başka yerlerde, uygulamaları kaldırmak için kullanılan Denetim Masası bölümüne bağlantılar artık Ayarlar uygulamasına yönlendiriliyor. Windows Güncellemelerini kaldırma bölümü bile artık Denetim Masası'nda yer almak yerine Ayarlar uygulamasının bir parçası.

Microsoft, geleneksel Denetim Masasını elden geçirmenin bir yolu olarak başlangıçta Windows 8'de ayrı bir Ayarlar uygulaması sunmuştur. İkisi, tıpkı Microsoft'un Windows 10'da iki tarayıcıya (Internet Explorer ve Microsoft Edge) sahip olması gibi, eski destek nedenleriyle yan yana var olmuştur.

Ayarlar uygulaması, yeni bir bölüm olarak tasarlandı, ancak yine de Kontrol Paneline gitmenizi gerektiren birçok ayar var. Windows 10 bazı şeyleri iyileştirdi ve Windows 11, kullanıcıların bilgisayarlarını nasıl kontrol ettikleri konusunda daha da modern bir yaklaşım sunmaya başladı.

Windows 11, büyük ölçüde, onlarca yıldır aynı şekilde kullanılan bir Windows işletim sistemini modernize etme ve basitleştirme girişimi. Microsoft, Windows 11'in ilk sürümü için Denetim Masası ile yeterince ileri gitmedi, ancak görev çubuğu gibi diğer alanlarda işleri çok fazla basitleştirdi. Bu aylık değişiklikler, Microsoft'un şu ana kadar bitmemiş bir Windows sürümü gibi hissettiren şeyi tamamlamasının yolunu açıyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler