27/9/2023

Windows 11'in güncellemesi artık Copilot, AI destekli Paint ve daha fazlasıyla mevcut

Microsoft, Windows 11 için önemli bir güncelleme yayınladı ve çeşitli yeni özellikler ve iyileştirmeler sundu.

Güncelleme, Windows Copilot'u içeriyor, bu masaüstüne entegre edilmiş yapay zeka destekli bir dijital asistanı içeriyor ve ayarları kontrol etme, uygulama başlatma ve sorgulama sağlıyor. Microsoft ayrıca Paint, Snipping Tool ve Photos gibi uygulamaları yapay zeka yetenekleriyle geliştirdi ve Paint'te şeffaflık ve katmanlar gibi özelliklere, Snipping Tool'da metin çıkarma ve sansürleme özelliğine ve Photos'ta arka plan bulanıklığına olanak tanıdı. Bu yapay zeka özellikleri, önümüzdeki aylarda kullanıcılara aşamalı olarak sunulacak.

Ayrıca, güncelleme Windows Yedekleme uygulamasına iyileştirmeler getiriyor, bulut tabanlı yedekleme ve ayarların yeni bir PC'ye aktarılmasını sağlıyor. Parola yerine hesap girişleri için yüz, parmak izi veya PIN kimlik doğrulamayı destekleyen Parola Anahtarları tanıtılıyor. Dosya Gezgini, modernize edilmiş bir kullanıcı arayüzü alırken, Windows 11 şimdi uyumlu cihazlar için yerel RGB aydınlatma kontrollerini içeriyor.

PC oyunları için, Dinamik Aydınlatma adı verilen, üçüncü taraf uygulamalara ihtiyaç duymadan RGB ışıklarını kontrol etmeyi sağlayan bir özellik tanıtılıyor. IT yöneticileri ve geliştiriciler, Windows 365 Cloud PC entegrasyonu gibi yeni araçlar kazanıyor; bu, yerel ve bulut tabanlı ortamlar arasında geçişi kolaylaştırıyor ve geliştirme makineleri ve kodlama ortamlarını kurmak için Dev Home sunuyor.

2023'ün dördüncü çeyreği için başka bir güncelleme planlanıyor ve bu güncelleme, yeni bir ses karıştırıcı, RAR ve 7-zip dosya formatları için yerel destek, uygulama etiketleri ve Windows 11 görev çubuğu için gruplamama gibi ek özellikler vadederken, daha önce bahsedilen bazı özellikler, yeni bir güncelleme içermeyecek. Kullanıcılar, Windows 11 güncellemesine Ayarlar > Windows Güncelleme'ye giderek veya Kasım ayındaki aylık Yama Salı'sını bekleyerek erişebilirler.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler