17/10/2022

Wow! Tesla, yazılım güncellemesiyle donmuş kapı kolu sorununu düzeltti

Soğuk iklimde yaşayan Tesla sahipleri bundan hoşlanacak.

Otomobilin gövdesiyle aynı hizada olan Tesla kapı kolları, aracın aerodinamiğini iyileştiriyor. Ancak, kulplar bazen hareket edemeyecek kadar donduğundan, aşırı soğuk havalarda harika değiller.

Şirket, 2018 kışında kapı kolu sorunları ilk kez ortaya çıktıktan sonra bir yazılım düzeltmesi yayınladı, ancak bu tam bir düzeltme değildi. 2019'da ABD'de kutup girdabı şiddetlenirken, bazı Tesla Model 3 sahipleri hala arabalarına binerken sorun yaşıyordu.

Şimdi Tesla, bu sorunu gideren başka bir güncelleme yayınladı. Mobil uygulamasının 4.14.0 sürümünde şirket, "Model 3 veya Model Y sürücü kapısının kilidini açmak için hızlı kontrol" ekledi ve bunun "kapı kolu donmuşsa yararlı" olması gerektiğini belirtti. Güncelleme ayrıca araç yazılımının 2022.36 veya daha sonraki bir sürüme güncellenmesini gerektirir.

Electrek'in belirttiği gibi, bu güncelleme sorunu hala tam olarak çözmeyebilir. Tesla Model 3 ve Model Y arabalarının çerçevesiz kapıları var ve kapı açılmadan önce camın biraz aşağı inmesi gerekiyor. Cam da donmuşsa, bunu yapmak zor olabilir ve hatta zorlarsanız araca zarar verebilirsiniz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler