21/6/2021

Wow! Xiaomi'den Ses İle Şarj Patenti Başvurusu

Çinli dev, yaklaşmakta olan şarj çözümünün bazı önemli ayrıntılarını ortaya çıkaran CNIPA (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi) için bir patent başvurusunda bulundu.

Akıllı telefon üreticileri, sürekli olarak yeni trendleri belirleyecek veya sektörü bir bütün olarak değiştirecek yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor. Son yıllarda en büyük gelişmelerden biri akıllı telefon şarj bölümünde görüldü. Şirketler artık her yıl büyük bir pili şarj etmenin sadece birkaç dakika sürebileceğini kanıtlayan engelleri aşıyor. Kablosuz şarj teknolojisi de yıllar geçtikçe hızlanıyor. Xiaomi, hızlı şarj bölümünde lider firmalardan biri olmak istiyor. Kısa bir süre önce şirket, 200W kablolu hızlı şarj desteğiyle gelen yeni bir HyperCharge teknolojisini tanıttı. Ancak şirketin, yeni bir Ses Şarjı teknolojisiyle sektörde devrim yaratmaya yönelik başka planları var.

Çinli dev, yaklaşmakta olan şarj çözümünün bazı önemli ayrıntılarını ortaya çıkaran CNIPA (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi) için bir patent başvurusunda bulundu. Patent, bu yeni teknolojiyle ilgili bazı önemli detayları ortaya koyuyor. Görünüşe göre Xiaomi, cihazları şarj etmek için ses ve diğer bileşenleri kullanacak, önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacak yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Patent, ses şarjının yanı sıra bir enerji depolama cihazı ve bir elektronik cihazı da içeriyor.

XIAOMI SES ŞARJ TEKNOLOJİSİ


Patent açıklamasında, Ses Şarj cihazı, çevresel titreşimden mekanik titreşime dönüştürmek için bir "ses toplama cihazı, çok sayıda enerji dönüştürme cihazı ve bir güç dönüştürme cihazı" içeriyor. Xiaomi'nin patenti ayrıca elektronik cihazın bu mekanik titreşimi alternatif akıma (AC) dönüştüreceğini ortaya koyuyor. Güç dönüştürme cihazı kullanılarak da doğru akıma (DC) dönüştürülecektir.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler