7/6/2021

WWDC 2021 - Apple iOS 15'te Yeni Neler Var?

Beklendiği gibi Apple, bugünkü WWDC 2021 açılış konuşmasında FaceTime'a ve bildirimlere gelen bazı değişiklikleri vurgulayarak iOS 15'in bir önizlemesini sundu.

FaceTime'a, konuşmaları daha doğal hissettirmek ve dikkat dağıtıcı arka plan gürültüsünü azaltmak için mekansal ses ve ses yalıtımı ile bazı önemli güncellemeler geliyor. Portre modunun bulanık arka planları FaceTime'da artık kullanılabilir ve kullanıcılar aramalar sırasında müzik ve video da paylaşabilir. Artık, aramayı bir tarayıcıda açan paylaşılabilir bir bağlantıyla Android kullanıcılarını FaceTime'a dahil etmek mümkün.

Paylaşılabilir bağlantılar, FaceTime aramalarını planlamayı kolaylaştıracak.
Bildirimler, metin bildirimlerindeki kişi fotoğrafları ve daha büyük uygulama simgeleri ile yeni bir görünüme kavuşuyor ve iOS 15'te Focus adı verilen yeni filtre modlarına sahip olacaklar. Farklı etkinlikler sırasında hangi bildirimlerin görüneceğini özelleştirmenize olanak tanıyacak. Bu ayarlar cihazlar arasında otomatik senkronize olacak. Ayrıca belirli bildirimleri toplu olarak toplama ve günün belirli saatlerinde özet olarak özet olarak alma seçeneği de olacak.


iOS 15 ayrıca Mesajlar'da otomatik durum güncellemesi yoluyla Rahatsız Etmeyin modunu etkinleştirdiğinizi başkalarının görmesini sağlıyor. Acil mesajlar için Rahatsız Etmeyin özelliğini geçersiz kılmak da mümkün olacak.

Diğer güncellemeler arasında, Spotlight'ta fotoğraf arama yeteneği, AirPods ses güncellemeleri ve Find My'ı kullanarak onları bulmak için daha iyi destek de dahil olmak üzere LiveText adlı yeni bir özellik sayesinde fotoğraflarda metin arama yeteneği yer alıyor. Anılar, video kliplerinizin hissini değiştirmek için farklı müzik parçası ve geçiş seçenekleriyle daha fazla özelleştirme seçeneği sunuyor ve hava durumu uygulaması, yeni tam ekran haritalar ve daha geniş animasyonlu arka plan yelpazesi ile daha fazla bilgi görüntüleyebileceksiniz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler