17/10/2023

Xiaomi, 13 yıl sonra MIUI'yi kullanımdan kaldırıyor ve yerine yepyeni bir işletim sistemi getiriyor

HyperOS, Xiaomi'nin akıllı telefonların ötesinde geniş bir ürün yelpazesine hitap edecek.


Xiaomi, HyperOS adlı yeni Android tabanlı işletim sistemini duyurdu.
Yeni dış görünüm, Xiaomi'nin yalnızca akıllı telefonların ötesindeki ürün ekosistemine hitap eden özellikleri bir araya getirmek için tasarlandı.
Xiaomi 14 serisi, yeni işletim sistemi yerleşik olarak piyasaya sürülecek.
Xiaomi, HyperOS adında yeni bir işletim sistemi duyurdu. Şirket, cihazın dünya çapında satışa sunulacağını ve yakında çıkacak olan Xiaomi 14 serisinde piyasaya sürüleceğini doğruladı. HyperOS ayrıca yavaş yavaş Xiaomi'nin 13 yıldır var olan eski MIUI işletim sisteminin yerini alacak.

HyperOS, Xiaomi'nin akıllı telefonların ötesine geçen geniş ürün yelpazesine hitap edecek şekilde tasarlanmıştır. Şirket, yeni yazılımın akıllı ev cihazları, arabalar ve daha fazlası dahil olmak üzere 200 kategorideki ürün ekosisteminin tamamını birleştireceğini söylüyor.

Xiaomi Hyper OS, MIUI'nin yerini alıyor
“2014 yılında IoT işi şekillenmeye başladığında, keşifsel geliştirme ve doğrulamaya başladık. 2017 yılında tüm ekolojik cihaz ve uygulamaları entegre bir sistem çerçevesiyle destekleyecek yeni bir sistemin araştırma ve geliştirme çalışmaları resmi olarak başlatıldı. Bu bizim arayışımızdır," diye yazdı Xiaomi CEO'su Lei Jun Weibo'daki bir gönderide.

HyperOS, “derinlemesine gelişen Android ile kendi geliştirdiği Vela sisteminin entegrasyonuna dayanıyor, temel mimariyi tamamen yeniden yazıyor ve on milyarlarca cihaz ve on milyarlarca bağlantı için Her Şeyin İnterneti için bir genel taban hazırlıyor. gelecek,” diye açıkladı Jun.

Şirket, HyperOS'un ilk olarak Xiaomi 14 serisine önceden yüklenmiş olarak geleceğini söylese de yazılımın nasıl görüneceğine dair bize bir fikir vermedi. Ayrıca yeni özellikleri hakkında ayrıntılı bilgiye sahip değiliz. Şirketin bu ayın sonlarında yeni amiral gemilerini piyasaya sürdüğünde daha fazla bilgi açıklayacağını tahmin ediyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler