21/12/2023

Xiaomi, Araç Bilgilerini Sızdıran Çalışanlarını İşten Çıkardı

Xiaomi'nin ilk arabası çok yakında ve yaklaşan ürün tanıtımlarında olduğu gibi, sızıntılar neredeyse kaçınılmaz.Ancak Çinli teknoloji devi, son zamanlarda otomotiv alanındaki tüm sızıntılardan bıktı ve ilk aracını hedef alarak sorumlulara karşı harekete geçme kararı aldı.

İlk olarak şirket, daha önce yaklaşmakta olan Xiaomi Car hakkında yanlış bilgi yayan üç çalışanını işten çıkardığını söyledi. Xiaomi, elektrik sistemi ve yazılım bileşenleri, damgalama ve döküm ile kalite grupları üzerinde çalışan ekiplerin bir parçası olan üç çalışanın izinsiz toplantılara katıldığını ve araç hakkında yanlış bilgiler paylaştığını söyledi.

Üç çalışan, Xiaomi'nin "danışmanlık ücreti" olarak tanımladığı ücreti aldı ancak şirket, aracı kurumlara ve yatırım gruplarına sağladıkları tüm verilerin hatalı olduğunu vurguladı.

İkincisi, Xiaomi, gizlilik anlaşmaları imzalamasına rağmen Xiaomi Arabasını gösteren videoları sızdıran iki Çinli medya kuruluşuna karşı yasal işlem başlatacak.

Söylentilerdeki son bilgiler, Xiaomi'nin Xiaomi Arabasını yılın son haftasında açıklayabileceğini gösteriyor ancak şirket tarihi hiçbir zaman onaylamadı. Ancak konuya aşina olan birkaç kişi, aracın 2024 yılının ilk yarısında seri üretim aşamasına ulaşmasının beklendiğini ve şirketin yalnızca ilk yılda 100.000 araç üretmeyi hedeflediğini söyledi. Xiaomi'nin ikinci bir modeli de duyurabileceği 2025 yılında üretim iki katına çıkacak.

Çin'in MIIT'i daha önce Xiaomi'nin ilk arabası hakkında, Porsche Taycan ve Tesla Model S'den ilham alan görünümü ortaya çıkaran görseller de dahil olmak üzere önemli bilgileri açıklamıştı. Xiaomi'nin SU7 olarak adlandırılan ilk aracı, şarj başına yaklaşık 800 kilometre menzile sahip bir sedan olarak iniş yapabilir ancak şirket aynı zamanda farklı özelliklere sahip performans odaklı bir versiyonu da araştırıyor.

Xiaomi, sıfırdan yapılmış bir aracı piyasaya süren ilk teknoloji devidir. Apple, onun izinden gidecek bir sonraki büyük isim olsa da, Xiaomi ile karşılaştırıldığında Apple'ın araç geliştirmeyi tamamlamak için daha fazla zamana ihtiyacı var. Resmi olmayan kanallardan gelen son bilgiler, Apple Car'ın en erken 2026'da piyasaya sürülebileceğini gösteriyor ancak iPhone üreticisinin, geliştirme mücadeleleri nedeniyle lansmanı on yılın sonuna doğru erteleme eğiliminde olduğu bildiriliyor.

Apple'ın ilk araçları için daha geleneksel bir yaklaşıma sadık kalarak en iddialı sistemlerden bazılarını bıraktığı bildirildi. Otomobilin başlangıçta, tekerlekli bir oturma odası ve üretkenlik çalışma alanı olarak ikiye katlanan bir kabine sahip, otonom bir model olması gerekiyordu. Ancak Apple'ın son planları arasında direksiyon simidi, pedallar ve bugün bir arabada bulabileceğiniz diğer her şeyin bulunduğu daha geleneksel bir kabin yer alıyor; çünkü şirket bu on yılda daha devrim niteliğinde bir yaklaşımın mümkün olmayacağına inanıyor.

Apple, Apple Car hakkında hiçbir zaman yorum yapmadı, dolayısıyla tüm bilgiler doğrulanmamış kanallardan ortaya çıktı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler