11/7/2020

Xiaomi, Çift Ekranlı ve Tek Büyük Kameralı Telefon Tasarımının Patentini Aldı!

Xiaomi Mi Mix Alpha'dan sonra sıradışı tasarımlı telefonlar üretmeye devam edeceğe benziyor!

Günümüzde, akıllı telefon üreticilerinin sıra dışı telefonlar tasarlaması ve üretmesi giderek zorlaşıyor. Çoğu üreticinin amiral gemisi telefonlarının ön tasarımının çok benzer olması nedeni ile telefonları artık ayırt etmek günden güne zorlaşıyor. Arka tasarımındaki tek ve en büyük farklılık ise kamera sisteminin bulunduğu kamera çerçevesinin tasarımı oluyor.

Fakat Xiaomi, sıra dışı akıllı telefon tasarımları ile fark yaratmaya devam ediyor. Xiaomi'nin yeni patentlediği akıllı telefon tasarımı ise kesinlikle fark yaratacak ve iz bıraktıracak cinsten.

Yeni akıllı telefonun tasarımı iki şeye odaklanıyor; ekran ve kamera! Aslında kendi başına bu iki unsur gerçekten şaşırtıcı ve çekici olmasa da, patenti alınan bu telefonda uygulama ve tasarım benzersiz!

Xiaomi'nin patentini aldığı telefonun, arka panelinde bulunan ekran, panelin yaklaşık üçte ikisini kaplıyor ve gerektiğinde vizör görevini üstlenerek, ana kamerayı selfi fotoğraflar çekebilmek için kullanabiliyorsunuz.

Akıllı telefonun kamera çözümü ise büyük tek bir kameradan oluşuyor ve panelin geri kalanını kaplıyor. Paten dökümanına göre bu kameranın lensi, kompakt kameralarda olduğu gibi, gerektiğinde telefonun gövdesinden uzayabiliyor. Uzayabilen bir lens çözümü ile Xiaomi, akıllı telefon üreticileri arasında devam eden, yakınlaştırma(zoom) savaşını farklı bir boyuta taşıyacağa benziyor.

Patent başvurusunda bulunan resimlerin şaşırtıcı derecede detaylı olması sebebi ile sıra dışı bu telefonun yakında gerçeğe dönüşebileceği sinyalini bizlere veriyor. Bizi de son derece heyecanladıran bu konsept akıllı telefon, umarız yakın bir zamanda elle tutulabilir bir hale kavuşur!

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler