29/7/2020

Xiaomi, MIUI 12 Kullanıcı Arayüzü Sürümü İle Telefonlarına, Yeni Bir Özellik Ekliyor!

MIUI 12 kullanıcı arayüzü, akıllı telefonun arka panelinin de komutlar için kullanılmasına olanak sağlıyor!

XDA-Developers, MIUI 12 beta sürümü kodları arasında gezinirken, Apple iOS 14 lansmanında da tanıtılan, ve Google Pixel telefonlarda da yakında hayata geçecek olan, arka panel dokunma ile komut çalıştırma özelliğinin üzerinde çalışıldığını ortaya çıkardı.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere Xiaomi, akıllı telefonlarının arka paneline çift veya üç tıklama ile telefonun belli bir komutu çalıştırması üzerinde çalışıyor. XDA-Developers, komut listesinin her geçen gün de arttırıldığını vurguluyor. Şu an için arka panele çift kez yada üç kez tıklayarak, kontrol merkezini açabiliyor, kamera uygulamasını çalıştırabiliyor, telefonun led ışığını açabiliyor ya da ekran görüntüsü alabiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz, ekranı kapatılmasını sağlayabiliyor, çalışan uygulamayı kapatabiliyor, ekranı çift uygulama için bölebiliyor veya kullandığınız uygulamanın menüsünü çalıştırabiliyorsunuz.

Xiaomi'nin, yeni kullanıcı arayüzü sürümü MIUI 12'nin ne zaman yayımlanacağı ve hangi cihazlarını kapsayacağı ise şu an için belli değil.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler