30/4/2021

Yeni nesil Apple Silicon 'M2' çipinin üretimine başlandı

Yılın ikinci yarısında MacBook'lara dahil olacağı bildirildi.

Geçici olarak “M2” olarak adlandırılan yeni nesil Apple silikonu üretim döngüsüne girdi. Büyük olasılıkla sonbaharda yeni MacBook modellerine, muhtemelen yakında çıkacak olan yenilenmiş MacBook Pro serisine dahil edilecekleri anlamına geliyor.

8 çekirdekli CPU, 8 çekirdekli GPU M1 yonga mimarisi, geçen sonbaharda ilk Apple Silicon Mac'lerde piyasaya sürüldüğünde etkileyici bir performans ve pil ömrü sağladı. Apple, yeni duyurulan iMac ve 2021 iPad Pro'da aynı çipi kullandı. Bununla birlikte, çipin, profesyonel kullanıcıların ikinci nesilde ele alınacağını umduğu bazı sınırlamaları var.

En önemlisi, M1 yongası yalnızca en fazla iki Thunderbolt bağlantı noktasını destekliyor ve yalnızca bir harici ekran çıkışına izin veriyor. Örneğin, sonbaharda Apple, M1chip ile iki Thunderbolt bağlantı noktalı 13 inç MacBook Pro modelini piyasaya sürdü, ancak 4 bağlantı noktalı 13 inç MacBook Pro seride kaldı.

Apple'ın, MagSafe, SD kart okuyucu ve HDMI bağlantı noktalarının geri dönüşünü içeren, yeni bir kasa tasarımında Apple Silicon dahili özelliklerine sahip yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerini hazırladığı söylentileri yaygın olarak biliniyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler