26/5/2021

Yeni Nesil Windows Geliyor!

Microsoft CEO'su Satya Nadella tarafından yapılan açıklama heyacan yarattı. Windows uygulama geliştiriciler için yepyeni fırsatlar sunacak.

Microsoft CEO'su Satya Nadella tarafından yapılan açıklama heyacan yarattı:

"Yakında, geliştiriciler ve içerik oluşturucular için daha büyük ekonomik fırsatların kilidini açmak için son on yılın en önemli Windows güncellemelerinden birini paylaşacağız. Son birkaç aydır kendime saklıyorum ve yeni nesil Windows konusunda inanılmaz derecede heyecanlıyım. Size sözümüz şudur: Bugün her Windows geliştiricisi için daha fazla fırsat yaratacağız ve uygulamaları oluşturmak, dağıtmak ve bunlardan para kazanmak için en yenilikçi, açık platformu arayan her içerik oluşturucuyu memnuniyetle karşılayacağız. Çok yakında daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. "

Microsoft, son aylarda işletim sistemindeki bazı önemli UI değişikliklerinin yanı sıra Windows için yeni bir uygulama mağazası üzerinde çalışıyor. Nadella, Windows içinde geliştiriciler ve içerik oluşturucular için daha iyi bir ekonominin kilidini açma vaadiyle buradaki mağaza değişikliklerine atıfta bulunuyor gibi görünüyor.

3.Parti Geliştiriciler

Bu, büyük olasılıkla Windows Mağazasında bazı önemli değişiklikleri içerecek ve geliştiricilerin Chrome veya Firefox gibi tarayıcılar dahil olmak üzere herhangi bir Windows uygulamasını göndermesine izin verecektir. Söylentiler, Microsoft'un uygulamalarda üçüncü taraf ticaret platformlarına izin verebileceğini, böylece geliştiricilerin Microsoft'un uygulamalarda yüzde 15 ve oyunlarda yüzde 12 kesinti yapmasını önleyebileceğini öne sürdü.

Yeni Nesil Windows

Nadella’nın “yeni nesil Windows” dan özel olarak bahsetmesi de ilginçtir. Microsoft genellikle her şeyi "Windows 10" olarak adlandırır ve bu dil, şirketin Windows markalamasında yalnızca kullanıcı arayüzünden daha önemli bir değişiklik hazırladığını gösterebilir.

Nadella, Windows'un geleceği hakkında "çok yakında" daha fazla şey duyacağımızı söylüyor, bu nedenle önümüzdeki haftalarda bir tür duyuru veya etkinlik beklemekteyiz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler