19/8/2021

Yeni Teknolojiler; OPPO'dan Geleceğin Görüntüleme Teknolojisi Lansmanı

Oppo, bu ayın başlarında "gelecek nesil" ekran altı selfie kamerasının ortaya çıkmasının ardından kamerayla ilgili bazı duyurular yapmak için çevrimiçi olarak bir "Geleceğin Görüntüleme Teknolojisi Lansman Etkinliği" düzenledi.

Oppo, akıllı telefonlar için gerçek sürekli zum lensi sunuyor


Yeni bir stabilizasyon sistemi ve sensör yapısı

Oppo, piyasaya çıkmadan çok önce kamera teknolojisini prototip biçiminde göstermesiyle tanınıyor. Şirket, örneğin her ikisi de ileri teknoloji cihazlarda giderek yaygınlaşan periskop telefoto kameraları ve ekran altı kameraları gösteren ilk şirket oldu.


Yeni duyuru, sürekli optik yakınlaştırmaya sahip bir telefoto lens. Günümüzde kullanılan periskop telefoto lenslerin aksine, lens elemanları 85-200 mm eşdeğeri yakınlaştırma aralığında hareket edecek, bu da görüntülerin dijital yakınlaştırma, kırpma veya yapay keskinleştirmeye gerek kalmadan her odak uzaklığında net olması gerektiği anlamına geliyor.

Vivo, Apex 2020 konsept telefonu için benzer bir ürün duyurdu, ancak menzil çok daha sınırlıydı - kabaca 130-195 mm eşdeğeri. Bu Oppo modülü, portre vesikalıkları için ortak bir odak uzaklığı olan 85 mm'de başlayacak ve bu da onu çok daha çok yönlü hale getirmesini sağlıyor. Oppo, daha fazla odak uzaklığında bir kamera kullanmanın, renk ve beyaz dengesi açısından da daha tutarlı performans sağladığına dikkat çekiyor.


Ne yazık ki Oppo, bu kamerayı ne zaman ticari bir cihaza gönderebileceğini söylemiyor.


Bir sonraki duyuru ise, hem lens kaydırma hem de sensör kaydırma tekniklerinin yanı sıra telefonun jiroskopundan gelen hareket verilerini kullanan beş eksenli bir optik görüntü sabitleme sistemi. Lens kaydırma, daha kademeli sabitleme için kullanılırken, sensör kaydırma daha dramatik durumlarda uygulanır ve sensörün yanı sıra X ve Y eksenleri boyunca döndürme yeteneğini içerir.

Oppo, bunun normal OIS kamera modülleriyle elde edebileceğinizden üç kat daha iyi stabilizasyona izin verdiğini söylüyor; Vivo, geçen yıldan beri piyasaya sürdüğü gimbal tarzı sistemler hakkında da bunu söylüyor. Oppo, yakınlaştırma lensinden farklı olarak, OIS sistemi için bir yayın zaman aralığını onaylıyor – 2022'nin ilk çeyreğinde Oppo telefonlarında görünmeye başlayacak.


Oppo'nun son büyük duyurusu, RGBW alt piksel düzenini kullanan ve şirketin ışık duyarlılığında yüzde 60'lık bir artış olduğunu iddia ettiği için ekstra beyaz alt pikseller ekleyen yeni bir görüntü sensörü.

Oppo, RGBW sensörlerinde daha önceki denemelerin sınırlamaları olduğunu kabul ediyor, ancak daha gelişmiş üretim süreçleri ve geliştirilmiş demosaicing algoritmaları nedeniyle yeni çabanın büyük bir fark yaratması gerektiğini düşünüyor. Çok yakında da satışa sunulacak – şirket, 2021 yılının 4. çeyreğinde gönderilen telefonlarda görüneceğini söylüyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler