1/7/2023

Youtube reklamları bloklayanları uyarıyor! Yakında tamamen engelleyebilir

YouTube, platformundaki videoları izlerken reklam engelleyicileri kullanan izleyicileri engellemek için daha agresif bir yaklaşım benimsemeyi düşünüyor.

BleepingComputer'ın bildirdiğine göre, insanlar Reddit gibi sosyal ağlarda ekran görüntüleri paylaşıyorlar ve bu ekran görüntülerinde üç video sonrasında oynatıcılarının engelleneceğini bildiren bir uyarı çıkıyor.

Uyarıda YouTube, izleyicilerin ad engelleyicilerini devre dışı bırakmaları veya web sitesini beyaz listelerine eklemeleri halinde platformda videolar oynatma yeteneklerinin engelleneceğini belirtiyor. Uyarı devamında "Reklamlar, YouTube'un dünya genelindeki milyarlarca kullanıcı için ücretsiz kalmasını sağlar" diyor. Reklamlardan arınmak için şirket, kullanıcılara YouTube Premium aboneliği almayı öneriyor, böylece "yaratıcılar hala ödeme alabilir." Bu uyarılardan önce, YouTube yalnızca reklam engelleyici kullanan kullanıcılara web sitesinin Kullanım Koşullarına aykırı olduğunu hatırlatan bir açılır pencere gösteriyordu. Daha sonra, izleyicilerin bunları okumak için zaman ayırması için uyarılara bir süreleyici ekledi.

Web sitesi, bu yeni uyarıların bir deneyin bir parçası olduğunu BleepingComputer'a doğruladı. Bir sözcü, YouTube'un "ad engelleyicileri etkinleştirilmiş izleyicilere YouTube'da reklamlara izin vermelerini veya YouTube Premium'u denemelerini teşvik eden küresel olarak küçük bir deney yürüttüğünü" söyledi. Sözcü, YouTube'un yalnızca izleyicilerin YouTube'da reklamlara izin verme konusundaki tekrarlanan isteklere aldırış etmediği durumlarda oynatmayı geçici olarak devre dışı bırakabileceğini ekledi, ancak YouTube'un izleyiciler üç video izledikten sonra oynatmayı otomatik olarak engellemeyecek ve uyum sağlamaları için daha fazla fırsat tanıyıp tanımayacağı belirsizdir.

Şu anda, bu yeni yaklaşım yalnızca birkaç kullanıcıyı etkiliyor ve YouTube, bu testin ne kadar kişi ve bölgeyi kapsadığını belirtmedi. Reklamlardan çoğu gelirini elde eden web sitesi, son üç çeyrekte reklam gelirinin düşüş yaşaması nedeniyle, etkili olursa bu testin dünya genelinde daha fazla kullanıcıya yayılmasına şaşırmayız.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler