29/5/2020

YouTube, Video Bölümleri Özelliğini Kullanıma Sundu!

Video Bölümleri özelliği hem kullanıcıların hemde video içeriği oluşturanların çok hoşuna gidecek...

YouTube bugün yeni "Video Bölümleri" özelliğini kullanıma sundu. Yeni özellik sayesinde kullanıcıların uzun videolar içerisinde gezinmesi artık çok kolay olacak. Fakat bizce bu özellikten asıl faydalanacak tarafın, video içeriği oluşturan kullanıcılar olacağını düşünüyoruz. Çünkü video içeriği oluşturan kullanıcılar yeni özellik sayesinde, açıklamalarda yazdıkları bölüme zamanlama damgaları yerleştirerek, kullanıcıların videodaki ilgili bölüme doğrudan gidebilmelerini sağlayabilecekler.

Google, video bölümleri hizmeti ile izlediğiniz videodaki kesin anı bulmanızı kolaylaştırmak istiyor. Zaman damgalarına sahip videolardaki kırmızı ilerleme çubuğu fiziksel olarak bölümlere ayrılıyor ve oynatılan bölümün bilgisi, zaman göstergesinin sağında yer alıyor.

YouTube ise yaptığı açıklamada, kullanıcılarının bir müzik albümü videosunun, şarkılara göre bölümlenmesinden ve videoda istedikleri şarkıya rahatlıkla atlayabilmelerinden çok mutlu olacaklarını belirtilyor.

Video bölümleri özelliği YouTube.com, Android ve iOS cihazlarının tümünde kullanılabilir durumda.

Haberimizi bitirmeden içerik oluşturuculara için bir son bir notumuz olacak; video bölümleri özelliğini kullanmak tamamen isteğinize bağlı!

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler