23/2/2023

Youtube videolarınıza artık dublaj ekleyebilirsiniz

YouTube bugün, içerik oluşturucuların yeni ve mevcut videolarına dublaj eklemelerine olanak tanıyarak uluslararası bir kitleye ulaşmalarına yardımcı olacak çok dilli ses parçaları desteğini kullanıma sunduğunu duyurdu.

Bu özellik, yalnızca daha geniş bir kitleyle ulaşacak içerik oluşturuculara değil, aynı zamanda platformundaki videoların erişimini genişlettiği için YouTube'a da yardımcı olacaktır.

Şirket, çok dilli ses parçalarını destekleyen teknolojinin YouTube'da kendi bünyesinde oluşturulduğunu, ancak içerik oluşturucuların ses parçalarını oluşturmak için üçüncü taraf dublaj sağlayıcılarıyla doğrudan ortaklık kurması gerekeceğini söylüyor. İzleyiciler, yüklendikten sonra aynı menüden farklı bir ses parçası seçebilecek ve şu anda altyazılar veya ses kalitesi gibi diğer ayarları düzenleyebilecekler. Başka hangi dili desteklemek istediklerini seçmek içerik oluşturucuya kalmıştır.

Bununla birlikte, YouTube'un küçük bir içerik oluşturucu grubuyla yaptığı ilk testlerde, özelliğin 40'tan fazla dilde yüklenen 3.500'den fazla videoda kullanıldığını söylüyor. Geçen ay itibarıyla dublajlı videoların izlenme süresinin %15'inden fazlası, videoyu orijinal kayıttan farklı bir dilde izleyen izleyicilerden geldi. YouTube ayrıca, yalnızca Ocak ayında izleyicilerin platformunda günde 2 milyon saatin üzerinde dublajlı video izlediğini söylüyor.

Başlangıçta, özellik yalnızca YouTube'un uzun biçimli içeriğinde desteklenecek, ancak şirket bize bu özelliği zaten Shorts'ta da test ettiğini söylüyor.

Dünya çapında 130 milyon abonesi olan tanınmış yaratıcı MrBeast (Jimmy Donaldson), erken test grubu arasında yer aldı. Kanalına daha fazla uluslararası izleyici çekmek için en popüler 11 videosunu 11 dilde seslendirdi. Donaldson, YouTube'un Creator Insider'ına verdiği bir röportajda, özelliğin neden yararlı olduğunu açıkladı ve çok dilli ses parçaları yüklemenin, birkaç ayrı yabancı dil kanalını yönetmek ve sürdürmekten daha kolay olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler