15/11/2021

YouTube'un ilk videosu olan 'Hayvanat bahçesinde ben', beğenmeme sayısının kaldırılmasını protesto etti!

İlk YouTube videosu 23 Nisan 2005'te kurucu ortak Jawed Karim tarafından yüklendi. 18 saniyelik ufuk açıcı “Hayvanat bahçesindeyim” klibi artık YouTube'un artık beğenmeme sayılarını herkese açık olarak göstermeme kararının bir protestosunu içeriyor.

Değişiklik ilk olarak Cumartesi sabahı fark edildi ve ardından Karim, değişikliği duyuran "YouTube'un Beğenmeme Sayısını Güncelleme" videosuna (Reddit aracılığıyla) yorum yaptı.

Bu, kurucu ortağın, aynı zamanda sitede ilk olan kanalını kullanarak bir YouTube değişikliğini ilk eleştirişi değil. 2013'te, videolar hakkında yorum yapmak için bir Google+ hesabının gerekliliği konusunda bir yorumu olmuştu.

Bu arada, "Hayvanat bahçesinde ben" için YouTube açıklaması birkaç kez güncellendi. Başlangıçta şöyleydi:

YouTube'daki ilk video, saat 20:27'de yüklendi. 23 Nisan 2005 Cumartesi. Video, San Diego Hayvanat Bahçesi'nde Yakov Lapitsky tarafından çekildi.

Yıllar içinde, 2019'da kötü bir şekilde saldırıya uğradığı halde "Bölüm 2"yi tanıtmak için kullanıldı.

YouTube, değişikliğin “saldırıdan hoşlanmama davranışında azalmaya” neden olması gerektiğini söylüyor. İçerik oluşturucular YouTube Studio'da tam sayıyı görebilir, ancak kullanıcılar artık bir şey izleyip izlememeyi belirlemek için bunu bir metrik olarak kullanamaz. Tanınmış şahsiyetler değişime karşı çıkıyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler