30/4/2020

Zoom 5.0 Yayınlandı!

Zoom 5.0 ile yeni güvenlik ve gizlilik özellikleri sunuyor!

COVID-19 pandemisi nedeni ile videokonferans platformları en çok kullanılan ve popüler hale gelen çözümler haline geldi. Zoom ise bu rüzgardan en çok faydalanan videokonferans platformu oldu. Zoom, yaklaşık 2 ay içerisinde kullanıcı sayısını katlayarak, toplamda 300 Milyon kullanıcıya ulaştı. Fakat bir taraftan da, güvenlik ve gizlilik açıkları nedeni ile en çok problem yaşayan ve eleştirilen videokonferans platformu oldu. Zoom bu güvenlik açıklarını kapatmak, ve gizlilik ihlallerini engellemek amacı ile adım adım ne yapacağını internet sitesinden yayınladığı bir açıklama ile kamuoyuna duyurmuştu.

İşte Zoom, hızlı hareket ederek, Zoom 5.0 sürümünü dün itibarı ile yayınladı. Yeni sürümdeki yeniliklere bakacak olur isek;

AES 256-bit Şifreleme: Zoom yeni versiyon ile, artık toplantılarınızı ve görüşmelerinizi AES 256-bit şifreleme teknolojisi ile koruma altına alıyor. Dolayısı ile tüm toplantılar ve görüşmeler uçtan uca şifrelenecek ve toplantı verilerinin bütünlüğü, gizliliği ve güvenliği garanti altına alınıyor.

Güvenlik Ikonu: Zoom'daki güvenlik özellikleri bir araya getirilip guruplanarak, tek bir güvenlik ikonu altında toplanıyor. Artık güvenlik ile ilgili her türlü ayar ve özelliğe buradan ulaşabileceksiniz.

Güçlü Toplantı Yöneticisi Kontrolleri: Güvenlik ve gizlilik nedeni ile toplantı yöneticisi, katılımcıların isimlerini değiştirmesini engelleyebiliyor. Eğitim kullanıcıları için de ek özellikler geliyor; ekran paylaşma özelliği artık sadece eğitim kullanıcısı tarafından yönetiliyor. Ayrıca toplantı yöneticisi "Kullanıcıyı Rapor Et" butonu ile, güvenlik ve gizlilik ihlallerini Zoom'a iletebiliyor.

Bekleme Odası: Toplantı yöneticisinin, toplantıya katılanları sanal bir bekleme odasında tutabilmesine olanak sağlayan bekleme odası özelliği, eğitim, giriş ve tek lisansı olan kullanıcılar için otomatik olarak açık oluyor.

Toplantı Katılım Şifresi: Toplantı güvenliğini sağlamak için, toplantı katılım şifresi özelliği otomatik olarak açık oluyor. Yönetilen hesapların, hesap şifrelerinin karmaşıklığı da hesap yöneticisi tarafından ayarlanabiliyor.

Bulut Kayıt Şifresi: Tüm buluta kaydedilmiş toplantıların şifre özelliği de otomatik olarak açık oluyor. Yönetilen hesapların şifre karmaşıklığı yönetici tarafından ayarlanabiliyor.

Güvenli Hesap Paylaşımı: Zoom 5.0, büyük kurum ve organizasyonların kullanıcılarının rahatlıkla toplantıları ve kullanıcı iletişim bilgilerini paylaşabilmesi için yeni bir veri altyapısı kullanıyor.

Gösterge Paneli Geliştirmeleri: Kurum, kuruluş, eğitim ve iş yerlerinin hesap yöneticileri artık, kurum içi toplantılarının hangi Zoom veri merkezinde gerçekleştiğini gösterge panelinden görebiliyor.

Görünüşe göre Zoom, ne kadar güvenlik açıklıkları nedeni ile adından söz ettirse de, bu açıkların giderilmesi ve yenilikler için attığı hızlı adımlarla da kendinde söz ettireceğe benziyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler