Artılar EksilerTeknik ÖzelliklerVideoKutu İçeriğiDizaynEkranPerformansKameraBataryaDiğerKlavye ve TouchpadGürültü ve IsınmaHoparlörWebcamKalemGüvenlikKarar

1/4/2020

2020 MacBook Air'in Yeni Özellikleri ve İzlenimlerimiz!

Apple, daha önceki Macbook serileri için geliştirdiği kelebek anahtar şeklindeki klavyelerinden çok şikayet alınca, tüm Macbook serilerini yavaş yavaş makas anahtarlı klavyeye geri çeviriyor. MacBook Pro 16” serisinde ilk gördüğümüz bu geçiş, şimdi de MacBook Air ile devam ediyor. Gelin 2020 model Macbook Air'de ne yenilikler var, eskisine göre farklılıkları neler, beraber bakalım!

Artılar

Eksiler

Teknik Özellikler

Kutu İçeriği

Dizayn

Ekran

Performans

Kamera

Gündüz Çekimleri

No items found.

Gece Çekimleri

No items found.

Batarya

Güvenlik

Kalem

Klavye ve Touchpad

Yeni Makas Anahtar Klavye

Eski kelebek anahtar klavyeli bir MacBook Air sahibi iseniz, yeni Macbook Air’e sırf klavye nedeni ile geçebilirsiniz. Yeni klavye, gerçekten kullanıcısına çok güzel bir his bırakıyor ve insanın bu klavye ile yazdıkça yazası geliyor. 

Yeni klavye ile, klavye tuşlarının dizilimi de daha mantıklı hale gelmiş ve arasındaki boşluklar arttırılmış. Bu sayede MacBook Air, kullanıcısının daha rahat yazabilmesini sağlıyor. Ayrıca MacBook Air, diğer Macbook serilerinde olduğu gibi artık Touch ID, parmak izi okuyucusu ile geliyor. Dolayısı ile Macbook’unuza giriş yapmak artık çok daha kolay! Fakat, MacBook Air, Macbook Pro’lardaki gibi bir TouchBar, yani dokunmatik klavye ekranına sahip değil. Bazı kullanıcılar TouchBar’ı çok severken, bazı kullanıcılar ise TouchBar’dan nefret ediyor.

Gürültü ve Isınma

Hoparlör

Webcam

Diğer Özellikler

MacBook Air Depolama Kapasitesi!

Eğer yeni MacBook Air almak istiyorsanız, sie güzel bir haberimiz var. Artık giriş seviyesi Macbook Air’in depolama ünitesi 256GB’lık SSD disk ile birlikte geliyor. Bir önceki Macbook Air’in girişi seviyesindeki ürünü 128GB’lik SSD disk ile geliyordu, ve bu birçok kullanıcı için ne yazıkki yeterli değildi.  

Ayrıca daha önceki MacBook Air modellerinde, en yüksek alabileceğiniz depolama alanı 1TB iken, yeni Macbook Air’de depolama alanı 2TB’a kadar yükseltilmiş durumda. Bu da MacBook Air kullanıcısına, ciddi ve yeteri kadar büyük fotoğraf/video/dosya kütüphanesi oluşturabilmesini sağlamış oluyor. 

Daha Hızlı Hafıza

2020 Model MacBook Air, standard olarak 8GB’lık, bir önceki Macbook hafızasından daha hızlı, 3733MhZ’lik LPDDR4X hafıza ile geliyor ve alınır iken, istek doğrultusunda 16GB’a kadar arttırılabiliyor. Daha önceki MacBook Air modeli, 2133MhZ’lik LPDDR3 hafıza kullandığını, okuyucularımıza hatırlatmak isteriz. Ayrıca LPDDR4X hafızanın, LPDDR3 hafızaya göre, çok daha az pil tükettiğini de söylemeden geçmeyelim.

BlueTooth 5.0 Desteği

Yeni MacBook Air, bir önceki Macbook Air’in kullandığı BlueTooth 4.2 yongasının aksine, BlueTooth 5.0 yongasını kullanıyor. Bu sayede yeni MacBook Air, çok daha az güç tüketirken, çok daha büyük mesajları, çok daha yüksek hızlarda, çok daha uzağa iletebiliyor.

Daha İyi Ses Çıkışı

Yeni Macbook Air’in en büyük farklılıklarından birisi de, üzerinde gelen geniş stereo ve Dolby Atmos destekli hoparlörleri. Ama yine de beklentilerinizi fazla yükseltmeyelim. Ne kadar abilerinden daha iyi bir hoparlör sistemine sahip olsa da, sizi yerinizden oynatacak seviyede olduğunu söyleyemeyiz. Ama yeni Macbook Air’in hoparlörleri selefilerine göre ses kalitesi olarak çok daha iyi düzeyde. 

Son Karar

TeknolojiKahini’nin Yeni MacBook Air ile İlgili Kararı!!!

Yeni MacBook Air, gerçekten günlük işlerinizi yapmak için neredeyse mükemmel bir cihaz. Bu cihaz ile, 4K video düzenleme yapmanız çok zor, ama birçok kullanıcının ihtiyaç duyduğu işlerin tümünün altından rahatlıkla kalkabileceğini söyleyebiliriz. Macbook Air’in hafif olması sayesinde, laptop çantanızın da ciddi anlamda hafif olmasını sağlayacağını da garanti edebiliriz. 

Giriş seviyesindeki Retina ekranlı, 1.1GhZ çift çekirdekli 10. jenerasyon Intel i3 işlemcili, 8GB 3733MhZ LPDDR4X hafızalı, 256GB SSD depolama kapasitesi, Touch ID özelliği ile, cihazın Türkiye’deki satış fiyatı 7.999 TL. Ama daha önce de bahsettiğimiz gibi, bütçeniz yeterli ise, 4 çekirdekli işlemcili versiyonu almanızı tavsiye ediyoruz.

Yeni MacBook Air ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.


Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler