Artılar EksilerTeknik ÖzelliklerVideoKutu İçeriğiDizaynEkranPerformansKameraBataryaDiğerKlavye ve TouchpadGürültü ve IsınmaHoparlörWebcamKalemGüvenlikKarar

7/5/2020

Oppo Reno 3 Pro: Detaylı İnceleme

Oppo ,son zamanlarda piyasaya sürdüğü kaliteli telefonlar ile adından sıkça söz ettirmeye başladı. Çin menşeili akıllı telefon üreticisi Oppo’nun Find X ve Reno modelleri son kullanıcılar tarafından çok beğenildi ve Oppo akıllı telefon pazarında neredeyse %10’luk bir pazar payına ulaştı. Oppo bu sene Find X2 serisinden sonra şimdi de Reno 3 ve Reno 3 Pro’yu piyasaya sürdü. Ülkemizde de satışa sunulan Reno 3 serisi, bakalım Oppo’nun bu pozitif ivmelenmesine yardımcı olabilecek mi? Son kullanıcıların isteklerini karşılayabilecek mi? Sizin için inceledik.

Artılar

  • Muhteşem parlak ve net OLED ekranı
  • Standartların üzerinde batarya kapasitesi
  • Çok iyi gündüz çekimleri yapan kamerası
  • Çok hızlı şarj edilebilmesi

Eksiler

  • Selfie kamerasının kenar çerçeveye uzak konumlandırılması
  • NFC teknolojisine sahip olmaması
  • Işlemci performansının zayıf olması
  • Zayıf gece çekimi yetenekleri

Teknik Özellikler

Gövde:Polikarbonat arka kapak ve kasa, Ön: Gorilla Glass 5, 170g

Boyutlar: 160.2 x 73.3 x 7.9mm 

Ekran:6.4 inch AMOLED Kapasitif Ekran, 1080 x 2400 piksel (405ppi), 20:9 En/Boy oranı, %87.4 Ekran/Gövde oranı

İşlemci: 

  • CPU: Mediatek Helio P95 (12nm), 8 çekirdek (2x2.2GHz Cortex-A75 & 6x2.0GHz Cortex A55
  • GPU: PowerVR GM9446

Hafıza: 8GB RAM/128 GB yada 12GB RAM/256GB UFS2.1 Depolama

İşletim Sistemi: Android 10, ColorOS 7 Kullanıcı Arayüzü

Batarya: 4.025mAh Li-Po, 30W VooC 4.0 Hızlı Şarj

Kamera: 64MP (f/1.8, 27mm Geniş Açı, 1/1.72”, 0.8µm), 13MP (f/2.4, 52mm Telefoto, 1/3.4”, 1.0µm, PDAF, 2xOptik Zoom), 8MP (f/2.2, 13mm Ultra Geniş, 1/4.0”, 1.12µm, AF), 2MP (B/W, f/2.4, Derinlik)

Selfie Kamera: 44MP (f/2.4, 26mm Geniş Açı, 1/2.65”, 0.7µm, HDR), 2MP (f/2.4, Derinlik)

Bağlantı: Bluetooth 5.0, Wi-Fi a/b/g/n/ac, WiFi Direct, A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, USB-C girişi

Kutu İçeriği

Oppo Reno 3 Pro’nun kutu içeriği, artık neredeyse tüm akıllı telefonların kutu içeriğinde gördüğümüz standart paketten oluşuyor; 30W VooC 4.0 hızlı şarj adaptörü, USB-C şarj kablosu, şeffaf silikon kılıf ve USB-C girişli kulaklık. 

Dizayn

Oppo Reno 3 Pro’nun dizaynı, günümüz modern akıllı telefon dizaynları ile uyumlu; yuvarlak hatlı, cam ön/arka yüz ve ön/arka yüzü bir arada tutan bir kasa. Fakat Oppo Reno 3 Pro’nun arka yüzünde cam yerine parlak polikarbonat kapak kullanılmış. Telefonun daha hafif olmasını da bu kapağa borçlu olduğunu düşünüyoruz.

Oppo Reno 3 Pro’yu çevirdiğinizde, sizi 6.4 inchlik bir ekran karşılıyor. Gorilla Glass 5 ile korunan bu ekranın sol üst köşesinde ise iki selfie kameranın bulunduğu eliptik çerçeve konumlandırılmış. 

Fakat biz bu selfie kameraların bulunduğu çerçevenin konumlandırmasını beğenmedik. Çünkü bu kamera çerçevesi, telefonun üst ve yan kenarlarına biraz uzak konumlandırılmış. Bu da ekranın estetiğini biraz bozmuş. 

Oppo Reno 3 Pro’nun ekranını çevreleyen çerçevesi ise üst segment telefonlarda olduğu gibi, son derece ince olarak tasarlanmış. 

Oppo Reno 3 Pro’nun sol kenarında ses düğmeleri ve SIM kart girişi bulunurken, sağ kenarında da telefon açma/kapama düğmesi yer alıyor. Oppo Reno 3 Pro’nun alt kenarında ise USB-C girişi, hoparlör çıkışı ve 3.5mm’lik kulaklık girişi yer alıyor. 

Oppo Reno 3 Pro’nun polikarbonat gövdeye sahip olması nedeni ile hafif olduğunu söylemeliyiz(175g). Oppo Reno 3 Pro’nun ağırlık dağılımı ise eşit değil. Üst gövdesi, alt gövdesine göre biraz daha ağır. 

Ekran

1080x2400 piksel çözünürlüğe sahip Oppo Reno 3 Pro’nun ekranı Samsung’un geliştirdiği bir AMOLED panel. Samsung’un geliştirdiği AMOLED paneller, parlaklık değerlerinin yüksek olması ile meşhur. Dolayısı ile Oppo’nun 6.4 inchlik bu ekranı da üst segment telefonlarda bulunan parlaklık değerlerine rahatlıkla erişebiliyor. Hatta bu segmentteki en parlak ekrana sahip akıllı telefon diyebiliriz. 

Yaptığımız testlerde Oppo Reno 3 Pro’nun ekranı maksimum 892 nits parlaklık değerine erişerek, bu segmentteki en parlak ekran ünvanını almayı başardı. Bu parlaklık değeri ile Oppo Reno 3 Pro’yu hiç çekinmeden güneşli günlerde rahatlıkla kullanabileceğinizi garanti ederiz. 

Performans

Oppo Reno 3 Pro Mediatek P95 yonga setini kullanıyor. Bu yonga seti aslında yeni bir yonga seti değil; P90 yonga setinde yapılan grafik işlemci iyileştirmeleri ile güncellenmiş bir yonga seti. 

Bu yonga seti üzerinde 8 çekirdekli işlemci yer alıyor; 2 x 2.2GHz Cortex-A75 çekirdek ve 6 x 2.0GHz Cortex-A55 çekirdek. Grafik işlemcisi ise PowerVR GM9446.

Yaptığımız performans testlerinde Oppo Reno 3 Pro beklendiği gibi P90 yonga setine benzer sonuçlar elde ediyor. Bu performans sonuçları ile orta segmentte bulunan diğer rakiplerine göre ne yazıkki yetersiz kalıyor. 

Grafik test sonuçları da ne yazıkki çok farklı değil. Bu segmentteki telefonların çoğunun gerisinde kalıyor.

Kamera

Oppo’nun arka yüzünde dört adet kamera bulunuyor; Quad-Bayer ana kamera(geniş açı), ultra-geniş kamera, telefoto kamera ve birde siyah beyaz sensör kamera(derinlik ölçümü için)kullanılmakta.

64MP’lik çözünürlüğe sahip ana kamerada 0.8µm büyüklüğünde pikseller kullanılıyor. Kamera lensinin diyafram açıklığı ise f/1.8. Telefoto kamera 13MP çözünürlükte ve f/2.4 diyafram açıklığına sahip lens kullanıyor. Ultra geniş kamera ise 8MP çözünürlüğe sahip bir sensör kullanıyor ve görüş açısı ise 119.9 derece. 

Oppo Reno 3 Pro’nun selfie kamerası ise 44MP çözünürlüğe sahip. Ekran üzerinde bulunan diğer kamera ise derinlik sensörü olarak kullanılıyor. 

Oppo Reno 3 Pro ile yaptığımız gündüz çekimlerinde son derece iyi fotoğraflar elde ettik. Fotoğraflardaki detaylar, netlik, renklerin gerçekliği ve dinamik aralığını biz çok beğendik. Oppo Reno 3 Pro gece çekimlerinde ise tam tersi, beklentilerimizin altında sonuç verdi. Özellikle ışığın çok az olduğu yerlerde yaptığımız çekimlerde, fotoğraflarımızın bazı bölümünde bulanıklıklar ve özellikle az ışığın olduğu bölümlerde düzensiz keskinlikler tespit ettik. 

Gündüz Çekimleri

No items found.

Gece Çekimleri

No items found.

Batarya

Oppo Reno 3 Pro’nun da bulunduğu, orta segmentteki tüm akıllı telefonlarda ortalama 4.000mAh kapasiteli batarya kullanılması bir standart oldu. Oppo Reno 3 Pro’da da 4.025mAh’lik bir batarya bulunuyor. Oppo Reno 3 Pro’da bulunan Mediatek Helio P95 işlemcinin de az güç tüketmesi sayesinde Reno 3 Pro’nun batarya performansı beklentilerimizin üzerinde çıktı.

Rekabet ettiği akıllı telefonlardan daha düşük kapasiteli bataryası olmasına rağmen, yaptığımız batarya testlerinde Oppo Reno 3 Pro 14 saat 25 dakika internette gezinebilmemize olanak kıldı. Video oynatma performansı ise, rakiplerinin çok üzerinde çıktı; tam 17 saat 56 dakika. Bu performans ile bu segmentteki en iyi sonucu elde eden akıllı telefon olduğunu belirtelim.

Oppo Reno 3 Pro’nun şarj olma performansı da, pil performansı kadar etkileyeci. 4.025mAh kapasiteli Oppo Reno 3 Pro’yu 1 saat 12 dakikada tamamen şarj edebiliyorsunuz. 30 dakikada ise sıfırdan %67’ye kadar şarj olabiliyor. 30W’lık VooC 4.0 hızlı şarj ünitesinin son derece başarılı bir şekilde Oppo Reno 3 Pro’yu şarj edebildiğini söyleyebiliriz.

Güvenlik

Kalem

Klavye ve Touchpad

Gürültü ve Isınma

Hoparlör

Webcam

Diğer Özellikler

Son Karar

Oppo Reno 3 Pro’nun muhteşem parlak OLED ekranı, çok iyi batarya kapasitesi ve çok iyi gündüz çekim yapan kamera sistemi ile, biz  Reno 3 Pro’nun orta segmentte ses getirecek bir telefon olduğunu düşünüyoruz. 

Oppo Reno 3 Pro’nun bizce en zayıf karnı ise ne yazık ki işlemci performansı. Her ne kadar Helio P95 işlemcisi az batarya tüketse de orta segmentteki rakiplerine göre performans olarak ne yazıkki geride kalıyor. 

Türkiye’de 6.599₺’ye satılan Oppo Reno 3 Pro’nun fiyatından daha uygun fiyata satılan ve daha performanslı olan akıllı telefonlar mevcut.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler